Potrivit reprezentantilor Prefecturii Neamt, zece case din comuna Razboieni si alte cinci din localitatea Bargauani au ramas fara acoperisuri dupa ce o tornada le-a distrus partial sau in totalitate, in unele cazuri fiind smulse cu tot cu zidarie.

In aceeasi zona, aproximativ zece hectare de padure au fost distruse de vantul foarte puternic care a scos si copaci din radacini.

De asemenea, peste 3.000 de familii din 11 localitati au ramas fara energie electrica, dupa ce, in cele mai multe cazuri, arborii au cazut peste retelele de electricitate.

Ploaia torentiala, insotita de grindina, a distrus si culturile de pe sute de hectare.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Sursa foto: http://vestea.net

”Practic, pe culoarul de manifestare a acelei tornade, care a avut loc sambata seara, a fost distrus tot, in special culturi.

Localnicii sustin ca vizibilitatea era sub 3-4 metri, iar vartejul a smuls acoperisurile si cu boltarii in care erau fixate. Ca sa va dati seama de intensitatea fenomenului, un nuc smuls din radacini din curtea unei localnic a ajuns in curtea vecinului sau”, a declarat, duminica, pentru News.ro, prefectul judetului Neamt, Vasile Panaite.

Sursa foto: Prefectura Neamt/news.ro

El spune ca autoritatile au inceput evaluarea pagubelor in zona afectata, pentru a putea solicita Guvernului alocarea unor ajutoare financiare din fondul de rezerva.

Sursa: news.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si