Travaliul, nasterea in sine, pregatirile de ultima ora, anxietatea, stresul isi pot pune amprenta pe experienta pe care o vei avea intr-unul dintre momentele miraculoase ale vietii tale.

Citeste si: Doliu la Hollywood. A murit marea actriță Jessica Walter

Pentru a veni in ajutorul viitoarelor mamici, in continuarea acestui articol vom mentiona cateva sfaturi care ar putea ajuta in pregatirea lor pentru nastere.

4 sfaturi de luat in considerare

De la alegerea maternitatii, la informarea detaliata despre procesul nasterii si pregatirea bagajului necesar, documentarea inainte de ziua nasterii, te poate ajuta sa ai o mai buna experienta generala si sa fii mai putin stresata.

Invata despre procesul de nastere

Chiar daca sarcina pare sa dureze o vesnicie, va veni totusi ziua in care cel mic se va naste. Din acest motiv, este important de stiut cat mai multe despre procesul de nastere pentru a fi mai bine pregatita si informata atunci cand momentul va sosi.

Poti opta pentru clase specifice de pregatire pentru nastere, in cadrul carora poti invata despre stadiile travaliului, despre diferite optiuni de gestionare a durerilor, tehnici de respiratie si multe alte lucruri care se pot dovedi folositoare in timpul nasterii.

Cu toate ca nasterea poate fi un subiect de ingrijorare si de frica pentru multe mamici, informarea despre acest proces te-ar putea ajuta sa ai o colaborare mai buna cu personalul medical.

Citeste si: VIDEO- Românul din Rahova care le dă lecții de viață americanilor la ei acasă

Mai mult decat atat, deoarece frica de necunoscut nu face altceva decat sa amplifice stresul si anxietatea, faptul ca esti deja informata cu privire la procesul in sine va ajuta la ameliorarea acestor stari.

Alege maternitatea din timp

Deoarece vrei ca nasterea sa fie cat mai sigura, mai bine monitorizata, este recomandat sa te interesezi din timp care este cea mai buna maternitatea pentru tine.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Premiile BAFTA 2021. Lista completă a nominalizărilor

Cativa factori importanti de luat in considerare atunci cand alegi o maternitate includ:
Siguranta;
Personalul medical autorizat;
Rezervele pentru mama si bebelus;
Saloanele de terapie intensiva;
Numarul de nasteri realizat in acea unitate;
Serviciile medicale oferite;
Ingrijirea postpartrum;
Confortul;
Aparatura si instrumentele folosite etc.

Nu este surprinzator de aflat ca multe mamici opteaza pentru centre private, precum maternitatea Medlife din Bucuresti. Preturile din cadrul clinicilor private variaza in functie de nivelul de confort oferit si de serviciile aditionale dorite.

Ingrijirea celui mic dupa nastere

Daca este primul vostru bebelus bucuria si nerabdarea vor fi insotite de ingrjiorare in privinta necunoscutului.

Citeste si: Cum se scrie o scrisoare de intenție ca la carte

Chiar daca in ultima perioada ai citit impreuna cu partenerul tau carti despre ingrijirea celui mic, ati participat la lectii de pregatire, ati vazut materiale video despre acest subiect, veti sesiza ca teoria nu se compara cu practica in sine.

Din acest motiv, este important sa discutati cu medicul specialist si sa ii cereti mereu opinia.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Linistea pe care ti-o va conferi organizarea si intampinarea din timp a eventualelor problemelor va conferi un beneficiu semnificativ.

Pregatirea bagajului

Aceasta etapa depinde in mare parte de maternitatea in care vei naste.

In cazul unor maternitati este de ajuns sa iei cu tine actele si telefonul mobil, impreuna cu alte obiecte care fac mai usoara trecerea timpului, in alte maternitati insa ai putea fi nevoita sa aduci scutece pentru cel mic, obiecte pentru igiena, imbracaminte etc.

Citeste si: Noua campanie NetBet- abordare originală pentru promovarea jocurilor de noroc online

Avand in vedere ca bagajul depinde de maternitatea aleasa, acesta reprezinta inca un motiv pentru a face pregatirile cat mai din timp, astfel incat tu sa te poti organiza cat mai bine posibil.

Toate aceste sugestii pot conduce catre o experienta de nastere cat mai placuta si mai lipsita de griji.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si