Într-o declaraţie scurtă făcută în faţa reşedinţei sale oficiale, premierul a anunţat că va răspunde miercuri la ultima sa rundă de întrebări în Parlament.

După aceea, probabil că voi merge la (Buckingham – n.r.) Palace ”, pentru a o informa pe regină în legătură cu demisia şi cu faptul că Theresa May va prelua şefia Guvernului, a precizat Cameron.

El s-a declarat încântat că Theresa May va fi următorul lider al Partidului Conservator.



May, în vârstă de 59 de ani, care a servit ca ministru de interne în ultimii şase ani, va deveni a doua femeie prim-ministru din istoria Marii Britanii după Margaret Thatcher.

May a susţinut rămânerea în UE la referendumul de anul trecut. Ea a subliniat, însă, în repetate rânduri după anunţarea rezultatelor că „Brexit înseamnă Brexit” şi că nu poate fi organizat un al doilea referendum.

„În calitate de premier, mă voi asigura că vom ieşi din Uniunea Europeană”, a spus ea.

May a rămas singura candidată după ce ministrul britanic al energiei, Andrea Leadsom, s-a retras luni din cursa pentru conducerea Partidului Conservator şi, implicit, pentru funcţia de premier.

Leadsom a anunţat că se retrage din cursă, deoarece a „conchis că interesele ţării sunt servite mai bine prin numirea imediată a unui premier puternic şi cu o susţinere amplă”.


Ea a adăugat că nu crede că se bucură de suficientă susţinere din partea parlamentarilor conservatori pentru a „conduce un Guvern puternic şi stabil”.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si