Consiliul Naţional al PNL se reuneşte duminică, la Romexpo, pentru alegerea celorlalte funcţii de conducere din partid, după ce cu o zi în urmă a fost ales noul preşedinte al liberalilor, Florin Cîţu.

Citeste si: Florin Cîțu, primul mesaj după alegerea ca șef al PNL. "Este o mișcare care va schimba România în bine. Adversarul nostru e PSD"

Florin Cîțu: De la 1 ianuarie, cresc și pensiile și alocațiile

Florin Cîţu a anunţat că de la 1 ianuarie 2022 vor creşte pensiile, salariul minim şi alocaţiile copiilor, subliniind că îşi doreşte ca astfel de creştere să se producă la începutul fiecărui an calendaristic. „Nu vom mai folosi aceste creşteri ca instrument politic”, afirmă premierul.

„De la 1 ianuarie şi pensii şi alocaţii, toate cresc de la 1 ianuarie, şi salariul minim. Şi aşa trebuie să se obişnuiască românii: de la 1 ianuarie, în fiecare an, veniturile acestora – pensii, alocaţii, salariul minim – cresc de la 1 ianuarie. Nu vom mai folosi aceste creşteri ca instrument politic”, a declarat Florin Cîţu, sâmbătă la Antena 3.

Citeste si: A murit Alexandru Sassu, fostul șef al TVR, fost deputat și ministru

Salariul minim crește cu 10 procente de la 1 ianuarie

Premierul a adăugat că majorarea „întotdeauna va fi mai mult decât inflaţia, ţinând cont şi de o creştere economică”.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Florin Cîţu a reafirmat că ar susţine o creştere a salariului minim cu 10 procente, de la începutul anului viitor. Anterior, primul ministru avansa ideea unei creşteri procentuale mai mici, dar care să aibă loc de la 1 noiembrie sau de la 1 decembrie.

Discursul lui Florin Cîțu de la congresul PNL:

Cine face parte din echipa lui Cîțu de la PNL

La Consiliul Național de duminică participă 2000 de delegați, iar liberalii propuși de Florin Citu pentru funcțiile de conducere au cele mai mari șanse să se impună.

Dan Vîlceanu este nominalizat pentru funcția de secretar general. Pentru funcțiile de prim-vicepreședinte au fost nominalizați Iulian Dumitrescu, Gheorghe Flutur, Lucian Bode și Rareș Bogdan. Aceștia au fost nominalizați de Florin Cîțu.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citeste si: Klaus Iohannis, discurs la congresul PNL. "Trebuie ca această guvernare să continue. Nu există niciun motiv ca premierul să fie demis sau să își dea demisia"

La începutul lunii septembrie, Statutul PNL a fost modificat, una dintre schimbări vizând creşterea numărului de vicepreşedinţi pe domenii la 17.

Florin Cîţu a câştigat sâmbătă mandatul de preşedinte al Partidului Naţional Liberal. El a obţinut 2.878 de voturi "pentru" din partea delegaţilor la Congresul PNL, iar Ludovic Orban- 1.898 de voturi "pentru".


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si