Close sidebar
Close sidebar

Preşedintele CSM sesizează Curtea Constituţională cu privire la acţiunile ministrului Justiţiei, Ana Birchall

Preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Lia Savonea, a anunţat, marţi, că va sesiza Curtea Constituţională cu privire la existenţa unui conflict de natură constituţională în legătură cu acţiunile ministrului Justiţiei, Ana Birchall.

G.B.,


DISTRIBUIE
acest articol

Preşedintele CSM, Lia Savonea, a susţinut, marţi, o declaraţie de presă, vorbind despre ”criza fără precedent din interiorul Consiliului”, generată de atitudinea unor membri, dar şi despre un conflict de natură constituţională.

Citeste si: FBI-ul i-a conturat profilul lui Gheorghe Dincă. Expertiza a durat două zile

Preşedintele CSM sesizează Curtea Constituţională cu privire la acţiunile ministrului Justiţiei, Ana Birchall

„În calitate de preşedinte al CSM am decis să sesizez Curtea Constituţională faţă de acţiunile ministrului Justiţiei, Ana Birchall”, a anunţat, Lia Savonea.

Citeste si: Ți se rupe sufletul. Ce mesaje de adio a lăsat secretara-șefă de la UMF, înainte de a fi găsită moartă într-un lac din Capitală. Fiul femeii avea telefonul închis- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Gemenii dați dispăruți în Târgu Jiu au fost găsiți în Arad. Își închiriaseră o garsonieră și urmăreau știri despre ei- antena3.ro

Citeste si: Se schimbă harta Europei! O țară importantă își schimbă numele!

Aceasta a făcut referire la două motive, între care „ingerinţa gravă” a ministrului Justiţiei în activitatea de urmărire penală a procurorilor.

Citeste si: Cazul uluitor al unui copil de 2 ani. A ajuns la spital după ce a înghițit săpun lichid

„În principal pentru două motive: primul, o ingerinţă gravă în activitatea procurorilor, mă refer la activitatea de urmărire penală şi al doilea, acţiuni de subminare a autorităţii Consiliului Superior al Magistraturii, în calitatea sa constituţională de garant al independenţei Justiţiei”, a declarat Lia Savonea.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI