Președintele Iranului a promis că va distruge complet Israelul, dacă va răspunde atacului din weekend "chiar și cu cea mai mică invazie” a țării sale.

Citește și: "Am prezis războiul dintre Iran și Israel". Astrologul francez Athos Salome susține că este al doilea "Nostradamus". Ce urmează să se întâmple în curând?

Președintele Ebrahim Raisi a vorbit miercuri la o paradă anuală a armatei, avertizând Israelul cu privire la un răspuns „masiv și dur”, în timp ce țara se pregătește pentru potențialele represalii israeliene după atacul Iranului cu rachete

și drone din weekend.

Iranul a lansat sâmbătă peste 300 de rachete și drone asupra Israelului, ca răspuns la un atac asupra complexului ambasadei Iranului din Siria, la 1 aprilie, care a ucis 12 persoane, inclusiv doi generali iranieni.

Armele nucleare, în centrul noului război

Atacul Iranului din weekend

[Sursa foto: Profimedia ]

Amenințarea Iranului cu distrugerea Israelului

Raisi a spus că atacul de sâmbătă a fost unul limitat și că, dacă Iranul ar fi dorit să efectueze un atac mai mare, „nimic nu va rămâne din regimul sionist”, a informat agenția oficială de presă IRNA, citată de Fox News.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Israelul are în plan să atace inclusiv unitățile nucleare din Iran, după decizia din Consiliul de război al țării, motiv pentru care statul islamic și-a închis temporar toate facilitățile nucleare.

POtrivit Reuters, Iranul și-ar putea revizui „doctrina nucleară” în urma amenințărilor israeliene, după cum a declarat joi un comandant înalt al Gărzilor Revoluționare iraniene, ridicând îngrijorări cu privire la programul nuclear al Teheranului.

Regimul iranian a susținut întotdeauna că programul său nuclear este strict în scopuri pașnice. 

Armele nucleare, în centrul noului război

Armele nucleare, în centrul noului război

[Sursa foto: Profimedia ]

Teheranul ar putea să își schimbe "doctrina nucleară"

Cabinetul de război al Israelului, întrunit pentru o nouă ședință luni seara, a luat decizia de a ataca Iranul „în mod clar și cu forță”.

Ar fi vorba de un răspuns la atacul Iranului asupra Israelului de sâmbătă, 14 aprilie.

„Amenințările regimului sionist (Israel) împotriva instalațiilor nucleare ale Iranului fac posibilă revizuirea doctrinei noastre nucleare și abaterea de la considerațiile noastre anterioare”, a declarat Ahmad Haghtalab, comandantul responsabil cu securitatea nucleară, citat de agenția oficială de știri Tasnim.

Liderul suprem al Iranului, ayatollahul Ali Khamenei, are ultimul cuvânt cu privire la programul nuclear al Teheranului, despre care Occidentul suspectează că are scopuri militare.

În mod oficial Iranul nu deține arme nucleare, însă oficialii occidentali au avertizat de-a lungul anilor că regimul de Teheran deține suficient uraniu pentru a produce bomba nucleară.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si