Close sidebar
Close sidebar

Primul astronaut japonez va merge pe Lună

Statele Unite şi Japonia au anunţat luni că au în plan să trimită un prim astronaut japonez pe Lună, dar fără a preciza o dată anume. Acest anunț nu vine oricum, ci simbolizează întărirea cooperării dintre cele două state în domeniul spaţial, potrivit Le Figaro.

Laura Macovei,

Primul astronaut japonez va merge pe Lună

[Sursa foto: PixaBay]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Sunt încântat că un prim astronaut japonez ni se va alătura pentru misiunea pe suprafaţa lunară în cadrul programului Artemis ” al NASA, agenţia spaţială americană, a declarat preşedintele american Joe Biden la Tokyo.

Joe Biden s-a declarat „entuziasmat”

Programul Artemis constă în relansarea zborurilor cu echipaj uman către Lună şi în lecţii de învăţare, în special pentru o expediţie umană pe Marte pe termen lung.

Citeste si: Alianța care sperie Occidentul. "Rusia se va concentra pe dezvoltarea relaţiilor cu China", spune Serghei Lavrov

Joe Biden s-a declarat „entuziasmat” de colaborarea spaţială cu Japonia, care se va concentra şi pe proiectul Lunar Gateway, o viitoare staţie pe orbită în jurul Lunii.

Citeste si: Doliu în lumea sportului românesc! Sonia Iovan, campioană olimpică la gimnastică, și-a găsit sfârșitul în Franța- kanald.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Planul controversat de a transforma un deșert într-o zonă verde, fertilă și plină de viață sălbatică: „Ar putea schimba tiparele meteo”- antena3.ro

Doar astronauţii americani au păşit până acum pe solul Lunii. Japonia viza anterior o misiune lunară cu echipaj uman până în 2030, dar propriul său program spaţial s-a concentrat până acum pe lansarea de sateliţi şi sonde.

Mai mulţi astronauţi japonezi au rămas deja la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale (ISS).

Citeste si: Alți 48 de soldați ruși vor fi judecați pentru crime de război. Procurorul general al Ucrainei: „Teritoriile de pe linia frontului au devenit abatoare”

Agenţia spaţială japoneză Jaxa a lansat la sfârşitul anului 2021 prima sa campanie de recrutare a astronauţilor în devenire după mai mult de un deceniu, căutând în special femei.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI