La sesizarea Mişcării pentru Regat şi Coroană, DIICOT cerceteză falsul istoric şi juridic comis la 30 decembrie 1947, care a avut ca rezultat răsturnarea ordinii constituţionale în Regatul României şi desfiinţarea statului de drept. Scopul este restabilirea ordinii legale şi constituţionale legitime, anunta evz.ro.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

"DIICOT – Structura Centrală a dispus, sub nr. 467/D/P/2018, începerea urmăririi penale „in rem”, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor prevăzute de art.397 şi 438 Cod Penal, a transmis săptămâna trecută, Evenimentului zilei, Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată, sub semnătura procurorul şef de secţie Mihaela Porime. Mişcarea pentru Regat şi Coroană a înregistrat la Parchetul General, pe 10 mai 2017, o sesizare prin care-i cerea „să efectueze cercetările necesare pentru stabilirea împrejurărilor concrete, pentru stabilirea făptuitorilor, a vinovăţiei, a răspunderii penale şi civile, după caz, şi a înlăturării consecinţelor decurgând din actele criminale care, după 06 martie 1945, au determinat răsturnarea ordinii constituţionale a ţării la data de 30 Decembrie 1947, determinând aservirea ţării unei puteri străine ostile şi Armatei URSS de ocupaţie, sub care s-a instaurat dictatura comunistă în România. După 1989, despre întâmplările din urmă cu 70 de ani au depus mărturie mari personalităţi ale României, care arată că a fost vorba de acţiuni ale comuniştilor total lipsite de legitimitate şi criminale”", noteaza sursa citata. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si