De-a lungul unei cariere de patru decenii, Martin Patino, nascut la Lumbrales in 1930, a fost un mare inovator al tehnicii narative si al limbajului, realizând filme precum 'Nueve cartas a Berta', 'Canciones para después de una guerra' si 'Caudillo', noteaza WOWbiz.ro.

Patino a urmat cursurile Scolii de film de la Madrid si a fost o perioada de timp profesor al acestei instituitii care a dat lumii regizori importanti precum Mario Camus si Carlos Saura.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

El a debutat cu scurtmetrajul 'Nueve cartas a Berta' (1965), unul din titlurile emblematice ale cinematografiei spaniole care a fost recompensat cu premiul "Concha de Plata" la Festivalul de Film de la San Sebastián.

Din filmografia lui se evidentiaza trilogia, care nu a putut sa fie prezentata in Spania pâna la moartea dictatorului Franco: 'Canciones para después de una guerra' (1971), 'Queridísimos verdugos' (1973), premiat la Festivalul italian de film de la Taormina; si 'Caudillo' (1974), care a obtinut Marele Premiu al Festivalului portughez Figueira-Dafoz.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si