Raed Arafat a explicat că ideea falsă potrivit căreia vaccinul anti-coronavirus ar declanșa boala HIV "este o chestie făcută ca să sperie, pentru ca oamenii să nu se vaccineze". Secretarul de stat din MAI a catalogat o astfel de idee ca o "bazaconie" fără nicio bază științifică.

Citeste si: Raed Arafat, anunț după decizia CCR privind masca de protecție. Când se reiau petrecerile în localuri

"Una dintre modalităţile de dezinfomare recentă, pe care am observat-o, este că cei care s-au vaccinat fac HIV. Deci, atenţie foarte mare la cine crede, scuzaţi-mă, astfel de bazaconii, pentru că vă daţi seama că este o dezinformare extrem de gravă, care nu are nicio bază ştiinţifică. Este o chestie făcută ca să sperie, pentru ca oamenii să nu se vaccineze. Am văzut această tentativă chiar ieri, la cineva în faţa ministerului, că cei care s-au vaccinat să se testeze pentru HIV", a declarat joi Raed Arafat, într-o conferință de presă de la Guvern.

"Nu există o similaritate importantă între aceste două virusuri"  

Potrivit lui Arafat, o asemenea corelație nu are nicio bază ştiinţifică. "Populaţia să se îndepărteze, să nu le răspândească, pentru că sunt informaţii pentru a induce panica şi dezinformarea", a declarat Raed Arafat într-o conferinţă de presă.

Citeste si: Ce se întâmplă cu amenzile primite pentru nepurtarea măștii în spațiile publice deschise

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

La rândul său, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare anti-COVID-19, Valeriu Gheorghiţă, a precizat că nu există o similaritate între cele două virusuri.

"Nu putem vorbi sub nicio formă de evoluţie similară, de căi de infectare comune. Poate sunt anumite asemănări la nivel de proteină virală, dar nu avem alte date care să impună o similaritate importantă între aceste două virusuri", a precizat Valeriu Gheorghiţă. 

Ce spune Raed Arafat despre calendarul renunțării la restricții

Raed Arafat, a declarat joi că nu există un calendar exact de ridicare a restricţiilor impuse în pandemie, chiar dacă suntem pe un trend de scădere a infectărilor cu SARS-CoV-2.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Prezent în cadrul unei conferinţe de presă, Arafat a fost întrebat de jurnalişti dacă autorităţile au un calendar de ridicare a restricţiilor, având în vedere trendul de scădere a infectărilor şi internărilor. 

"La acest moment, nu pot să vă spun că există un calendar exact, că la data cutare se va face cutare. Cred că ultima măsură care se va lua va fi masca în interior sau în spaţiile închise, dar probabil se va umbla la capacităţile sălilor unde se întâmplă anumite activităţi. Sunt mai multe măsuri care pot fi treptat ridicate, dacă continuă trendul de scădere a cazurilor, internări pe secţii, terapie intensivă şi a numărului total de cazuri, care din fericire acum este în scădere. Suntem pe un trend de scădere", a arătat Arafat.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si