Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat că rezultatul bătăliei pentru regiunea Donbas va determina cursul războiului, adăugând că forțele ucrainene suferă „pierderi dureroase” la Severodonețk și Lisichansk. 

Coridor umanitar pentru civilii din Severodonețk

Rusia a declarat că va institui miercuri un coridor umanitar pentru civilii prinși în capcană, care doresc să fugă de luptele intense de la Severodonețk. Serhii Haidai, guvernatorul regiunii Lugansk, a declarat că aproximativ 500 de civili, dintre care 40 copii, se adăpostesc de atacurile rusești în uzina chimică Azot.

Citeste si: Un bărbat de 72 de ani a fugit din unitatea de primiri urgențe a Spitalului Județean Brașov

Ministrul adjunct al apărării al Ucrainei, Hanna Maliar, a spus că țara a primit doar 10% din ceea ce a cerut și că nu există vreo cale de a obține victoria fără ajutor: „Oricât de mult încearcă Ucraina, oricât de profesionistă este armata noastră, fără ajutorul partenerii occidentali nu vom putea câștiga acest război”. Zelenski a adăugat că Ucraina nu are suficiente sisteme antirachetă pentru a doborî proiectilele rusești care vizează orașele. „Țara noastră nu are destule... nu poate exista nicio justificare în întârzierile în furnizarea lor”.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și-a lăsat tatăl și a plecat din România, dar nu s-a întors nici la Monica Gabor. Unde se află în aceste momente fiica lui Irinel Columbeanu?!- wowbiz.ro

Secretarul general Jens Stoltenberg a spus că Alianța are nevoie de „o prezență  mai robustă și mai pregătită pentru luptă, o pregătire și mai mare, precum și de mai multe echipamente și provizii pre-poziționate”.

Rusia a interzis presei să intre în țară

Bătălia pentru Sievierodonetsk, din Lugansk, este acum cea mai mare luptă din Ucraina, în vreme ce apărătorii săi încearcă să respingă atacul aprig al Rusiei.

Citeste si: VIDEO| În piețele din România găsim acum prețuri pentru toate buzunarele

Rusia a interzis jurnaliştilor britanici şi personalităţilor din industria de apărare să intre în ţară, considerând-o un răspuns la sancţiunile occidentale şi la presiunea asupra presei de stat din străinătate.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si