UPDATE: Primarul Sectorului 3, Robert Negoita, a declarat miercuri, la iesirea de la Parchetul ICCJ, ca iar el le-a spus ca nimic nu i-a trezit suspiciuni. Negoita a spus ca nu întelege cum poti "sa copiezi” si "sa nu plagiezi”.

La iesirea de la Parchetul ICCJ, Negoita a precizat ca procurorii au vrut sa stie daca în timpul scolii doctorale au fost "chestiuni în neregula”,

"Niciodata nu am avut niciun avantaj cu acest doctorat. Au fost interesati sa stie daca în timpul scolii de doctorat, a scolii doctorale au fost chestiuni în neregula. Eu, nefiind un profesionist în domeniu, ca de-asta mi-am luat conducator de doctorat, nu stiu sa apreciez. Si i-am spus domnului procuror ca nimic nu mi-a trezit suspiciuni. Au fost chestiuni legate de taxa de scoala, dar nimic în neregula din perspectiva mea”, a spus Robert Negoita.

Robert Negoita a spus ca el nu întelege cum poti sa „copiezi” si „sa nu plagiezi”.

"Haideti sa va spun chestia asta cu copiatul, ca mie mi-a placut, a fost o chestie geniala. Am vazut acum o chestiune: «Dom`le, a copiat, dar nu e plagiat». Eu nu înteleg care este diferenta sa copiezi si sa plagiezi si diferenta sa copiezi si sa nu plagiezi. Asta tine de dumneavoastra sa apreciati.

Regret din perspectiva faptului ca uitati ce vâlva, ce scandal se face din chestiunea asta. Faptul ca eu am studiat si ca am cunoscut niste oameni extraordinari de la care am învatat foarte multe n-am sa regret niciodata”, a adaugat Negoita.

Primarul Sectorului 3 a tinut sa precizeze ca el nu am obtinut niciodata niciun avantaj din titlul de doctor.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Un șofer a murit după ce a virat la stânga prin fața tramvaiului, în București. Vatmanul ar fi consumat substanțe psihoactive- wowbiz.ro

"Si, ca sa ne întelegem, nu l-am pus pe CV-urile mele, nu l-am folosit. Daca nu era chestiunea asta, niciunul dintre dumneavoastra nu ati fi stiut ca eu am un doctorat si ca eu sunt doctor”, a mai spus Negoita.

Edilul Sectorul 3, Robert Negoita, a fost citat la Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie (PICCJ) pentru a da declaratii in dosarul penal care se fac cercetari legate de faptul ca ar fi plagiat in lucrarea de doctorat intitulata "Criza economico-financiara si impactul acesteia asupra echilibrului social".

Robert Negoita a declarat, la intrarea in sediul PICCJ, ca a fost deschis un dosar, dar ca nu este vorba de fapte penale.

“Nu e cazul de asa ceva. Ca e un dosar in care se fac cercetari… Vorbim când o sa ies”, a spus Negoita, potrivit News.ro.

Dosarul a fost deshis in 4 august, dupa ce Parchetul Judecatoriei Sectorului 1 s-a sesizat din oficiu, iar in aceeasi zi, procurorul general al Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie a dispus preluarea de catre PICCJ a dosarului in care se fac cercetari privind posibila incalcare a regimului proprietatii intelectuale, respectiv a drepturilor de autor, de catre Robert Negoita.

Comisia de etica a Academiei de Politie "Alexandru Ioan Cuza" a constatat ca lucrarea de doctorat a primarului Sectorului 3, Robert Negoita, este un plagiat si a cerut Consiliului National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) sa ii retraga titlul de doctor, declara, in 24 iulie, pentru News.ro, Daniel Torje, rectorul Academiei de Politie "Alexandru Ioan Cuza".

Citeste si: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul Melissei, fiica lui Alin Oprea, pentru tatăl ei. Larisa Oprea abia acum l-a făcut public printre lacrimi: "Dacă o data în viața ta spuneai adevărul..."- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Robert Negoita a scris, pe pagina sa de Facebook, ca nu regreta daca ii va fi retras titlul de doctor, ci faptul ca s-a lasat tentat, in trecut, de "moda" titlurilor academice, fiind un episod pe care si-l asuma si din care a invatat o lectie importanta, respective ca “singurele realizari notabile sunt cele construite pe o baza sanatoasa”.

Primarul Sectorului 3, Robert Negoita (44 de ani), a devenit doctor in Stiinte Juridice in 2012, la Academia de Politie "Alexandru Ioan Cuza", iar teza sa a fost coordonata de prof. univ. dr. Ioan Dascalu, care este conducator de doctorat asociat la Academia de Politie si fost decan al Facultatii de Drept de la Universitatea Bioterra.

Teza care i-a adus lui Robert Negoita titlul de doctor in Stiinte Juridice este plagiata de la prima pâna la ultima fraza, fiind copiata integral din surse care sunt disponibile, majoritatea, pe internet, scria jurnalista Emilia Sercan intr-un articol publicat pe 30 mai in PressOne. Ea a prezentat, in facsimil, lucrarea lui Negoita si textele din care acesta a copiat- articole de presa aparute pe diverse site-uri, analize economice semnate, printre altii, de economistul american Nouriel Roubini si de guvernatorul BNR, Mugur Isarescu sau chiar referate scolare.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si