Prim-vicepresedintele PNL Raluca Turcan a anuntat ca parlamentarii liberali vor depune si in aceasta sesiune parlamentara o motiune de cenzura impotriva Guvernului, afirmand ca vor strange toate fortele politice din Parlament pentru a indeparta coalitia PSD-ALDE de la guvernare.

Consiliul National al PNL a adoptat si o rezolutie conform careia toate filialele partidului sunt obligate sa aiba pagina de Facebook si site cu informatii actualizate si sa promoveze dialogul prin social media.

UPDATE 15:06- Consiliul National al PNL a validat sustinerea candidaturii lui Klaus Iohannis pentru un nou mandat si pe Ludovic Orban premier

Consiliul National al PNL a validat, duminica, sustinerea candidaturii lui Klaus Iohannis pentru un nou mandat de presedintele si pe Ludovic Orban pentru a fi desemnar premier.
Pentru sustinerea candidaturii lui Iohannis, au fost exprimate 817 voturi, din care 793 au fost pentru, iar 24 au fost declarate nule.

In ceea ce priveste candidatul PNL la functia de premier, au fost exprimate 821 de voturi, din care 686 pentru Ludovic Orban, 113 pentru Viorel Catarama, iar 23 au fost declarate nule.

Ludovic Orban a promis ca PNL va veni cu un program de guvernare, dar nu scris pe picior, ci cu raspunsuri serioase, profunde, bazate pe anaize si pe studii de impact. El a spus ca sustine o guvernare cu 14-15 ministere si ca este total impotriva ordonantelor de urgenta.

UPDATE 14:17- Flutur: Partidul trebuie sa fie bine organizat

Presedintele Ligii Alesilor Locali PNL, Gheorghe Flutur, a declarat duminica, in cadrul Consiliului National al partidului, ca saluta sustinerea presedintelui Klaus Iohannis pentru un nou mandat de presedinte si, de asemenea, sustinerea presedintelui PNL, Ludovic Orban, pentru functia de prim-ministru. El afirma ca pentru asta partidul trebuie „sa fie bine organizat si intarit in teritoriu”.

„S-a discutat astazi un lucru extrem de important pe care il salut – parteneriatul cu presedintele Romaniei si, de asemenea, candidatura la functia de prim-ministru (a lui Ludovic Orban – n.r.). Pentru asta toata lumea stie ca partidul trebuie intai sa fie bine organizat si colegii mai au discutat despre organizarea partidului si intarirea lui in teritoriu”, a declarat Gheorghe Flutur.

Potrivit lui Flutur, PNL trebuie sa aiba mesaje pentru a intari partidul si toti liberalii trebuie sa raspunda unor provocari ale societatii romanesti.

„Trebuie sa aiba mesaj si am cateva sugetii(...) eu cred ca noi trebuie sa raspundem la cateva provocari. Uneori ne-am grabit sa scoatem guverne din umbra, de la soare, ne-au facut tandari programul de guvernare, ca nici n-am mai apucat sa il aplicam, dar daca PNL este responsabil, si stiu ca este, trebuie sa raspunda imediat la niste provocari ale societatii romanesti”, a continuat acesta.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Un șofer a murit după ce a virat la stânga prin fața tramvaiului, în București. Vatmanul ar fi consumat substanțe psihoactive- wowbiz.ro

UPDATE 13:59- PNL anunta depunerea, in aceasta sesiune parlamentara, a unei motiuni de cenzura impotriva Guvernului

Prim-vicepresedintele PNL Raluca Turcan a anuntat duminica, in cadrul Consiliului National al partidului, ca parlamentarii liberali vor depune si in aceasta sesiune parlamentara o motiune de cenzura impotriva Guvernului, afirmand ca vor strange toate fortele politice din Parlament pentru a indeparta coalitia PSD-ALDE de la guvernare.

„Cred ca astazi, de aici, noi, cu totii, trebuie sa plecam mult mai inflacarati si sa spunem doua lucruri extrem de raspicat: PSD-ALDE chiar trebuie sa paraseasca guvernarea pana cand raul pe care il fac Romaniei nu este ireversibil si, doi, PNL trebuie sa ajunga la guvernare si depune si in aceasta sesiune parlamentara o motiune de cenzura.(...) Vom urmari inca de pe acum sa strangem toate fortele politice, om cu om in Parlamentul Romaniei, sa schimbam majoritatea, sa indepartam PSD de la guvernare si PNL sa ajunga sa guverneze Romania”, a declarat Raluca Turcan.

UPDATE 13:48- Rezolutie adoptata de PNL: Toate filialele vor avea pagina de Facebook si site cu informatii actualizate si vor promova dialogul prin social media

Consiliul National al PNL a adoptat, duminica, o rezolutie conform careia toate filialele partidului sunt obligate sa aiba pagina de Facebook si site cu informatii actualizate si sa promoveze dialogul prin social media.

”Filialele judetene si locale ale Partidului National Liberal vor avea: 1. pagina de facebook prin care sa fie promovata echipa, separat de cea a presedintelui acesteia, dar si campaniile si pozitiile exprimate de Biroul Executiv al partidului respectiv deciziile conducerii filialei, evenimentele si actiunile ce urmeaza a se desfasura sau rezultatele celor care au avut loc; 2. pagina de internet unde se vor gasi cu usurinta informatii precum: CV-urile reprezentantilor partidului in autoritatile judetene si locale, dar si la nivel national, cate o adresa de e-mail a fiecaruia si numerele lor de telefon, programul audientelor saptamanale. De asemenea – toate pozitiile publice ale partidului”, prevede documentul.

Totodata, pe fiecare pagina de internet ar trebui pozitionat, ”cat mai vizibil, formularul de inscriere pentru orice persoana dornica sa se alature echipei PNL, un formular simplificat si conectat la baza de date nationala a partidului pentru pastrarea unei evidente riguroase”.

UPDATE 13:33- Florin Roman, la CN al PNL: Nu putem accepta la nesfarsit ca doar unii sa traga, iar restul sa traiasca de pe munca lor. Ne batem pentru fiecare vot in fiecare colt al Romaniei

Vicepresedintele PNL Florin Roman le-a spus, duminica, liberalilor reuniti in Consiliul National, nu se va mai accepta ca doar unii sa traga, iar restul sa traiasca de pe munca lor, ci toti trebuie sa se bata pentru fiecare vot in fiecare colt al Romaniei.

”E o intalnire politica, democratica, nemilitarizata, cu un Consiliu National unde liderul partidului, cei care stau pe scena si in sala nu au nevoie de protectie, nu trebuie paziti de jandarmi, nu trebuie paziti de politisti locali. Suntem la o manifestare democratica fara buloane, fara bastoane si fara dubele lui Dragnea”, a spus Roman.

El a precizat ca este unul dintre cei care cred ca PNL poate sa bata PSD.

UPDATE 13:17- Turcan: Nu exista alta varianta pentru a prelua guvernarea in Romania decat PNL; USR si PMP nu au oameni care sa asigure o decizie politica solida

Citeste si: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul Melissei, fiica lui Alin Oprea, pentru tatăl ei. Larisa Oprea abia acum l-a făcut public printre lacrimi: "Dacă o data în viața ta spuneai adevărul..."- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Prim-vicepresedintele PNL Raluca Turcan a declarat, duminica, in cadrul Consiliului National al partidului, ca PNL este gata sa guverneze Romania, afirmand ca liberalii sunt „singura formatiune politica care poate schimba destinul Romaniei” si ca USR si PMP nu au oameni care „sa asigure o decizie politica solida”.

„Energiile din interiorul PNL se vor concentra pe doua directii – una cu care ne luptam deja destul de bine in ultima perioada, de contracarare a politicilor PSD, dar, in primul rand, una prin care sa sadim increderea in PNL si sa-i convingem pe toti cei din jurul nostru ca nu exista alta varianta pentru a prelua guvernarea in Romania decat PNL. Activitatea parlamentara a PNL de la ultimul Consiliu National s-a concentrat pe doua directii – una a fost exact aceea de a sanctiona fara echivoc ipocrizia, minciuna si incompetenta celor care astazi guverneaza Romania si care ne indreapta de partenerii nostri din UE. A doua, de a crea aceasta perceptie ca PNL este gata sa guverneze, prin solutiile pe care le are pentru Romania”, a declarat Raluca Turcan.

UPDATE 12:35- Consiliul National al PNL voteaza astazi sustinerea presedintelui Iohannis pentru un nou mandat si pe Orban- premier

Consiliul National al PNL a decis sa voteze astazi sustinerea presedintelui Klaus Iohannis de catre PNL pentru un nou mandat la viitoarele alegeri prezidentiale, precum si desemnarea lui Ludovic Orban pentru postul de premier daca liberalii vor castiga alegerile parlamentare.

Iulian Dumitrescu a propus validarea in mod statutar prin votul Consiliului National a lui Ludovic Orban, presedintele PNL, drept propunerea partidului pentru functia de prim-ministru.
La randul sau, Ludovic Orban a propus introducerea unui nou punct pe ordinea de zi.

”Permiteti-mi sa propun introducerea pe ordinea de zi a unui punct care de fapt este o consfintire a unei decizii care a fost luata si la congres, dar care este o necesitate din punct de vedere  statutar, dar si politic. Conform Statutului, validarea candidatului la Presedintia Romaniei din partea PNL se decide in Consiliul National. Dupa cum vedeti, de o buna perioada de vreme, adversarii partidului nostru au o strategie sistematica de creare a unei false imagini ca ar exista o distanta intre PNL si presedintele Klaus Iohannis.(...) Va propun introducerea unui nou punct pe ordinea de zi, si anume validarea candidaturii la functia de presedinte al Romaniei a domnului Klaus Iohannis, sustinerea presedintelui Klaus Iohannis pentru un nou mandat”, a afirmat Orban.

Validarea celor doua propuneri se va face prin vot cu buletine.

Din Consiliul National al PNL fac parte, ca membri de drept, membrii BPN, reprezentantii PNL in Parlamentul Romaniei si in Parlamentul European, presedintii de consilii judetene, primarii liberali, liderii organizatiilor judetene ale partidului. De obicei, Consiliul National se intruneste semestrial.

Sursa: News.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si