Așa arată solariile cu doar două săptămâni înainte de iarnă, pline roșii româneşti din abundență, după ce fermierii le-au cultivat ca să beneficieze de subvențiile de la stat. Producătorii sunt însă obligați să-și vândă marfa rapid, până pe data de 2 decembrie. Așadar, au scăzut din prețuri. Românii trebuie să fie bucuroși că prețul la roșii încă nu este mare și este un preț accesibil, undeva la 3 lei, 3-5 lei și 5 lei la roșia normală.

Producţie de roşii româneşti şi în lunile ianuarie-februarie 

Marian Baronescu, din comuna doljeană Perișor, a investit 70 de mii de euro, dintre care jumătate bani europeni, într-o hală de depozitare a legumelor. În timp ce alții se chinuie să vândă tomatele la prețuri derizorii până la începutul lui decembrie, olteanul va avea producție autohtonă chiar și în lunile ianuarie-februarie.

"Se recoltează roșia în planșa 1-2, adică să aibă aici, în zona pistulară, o steluță. Se verifică să fie sănătoasă, să n-aibă boli, nici dăunători pe ea, și se-asază frumos în lădițe pe un rând sau pe două rânduri", spune acesta.

Citeste si: Alimente care ne ajută sistemul digestiv

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Roşii româneşti

Roşii româneşti

[Sursa foto: Captură Stirile KANAL D]

Bărbatul s-a inspirat din modelul occidental: recoltează roșiile înainte de a se coace complet și le depozitează într-o cameră specială, până devin numai bune de consum. Mai ales că, în apropiere de sărbători, prețul roșiilor va exploda.

Roşiile se depozitează într-o cameră de refrigerare 

Tomatele se depozitează într-o cameră de refrigerare, la o temperatură de 3-7 grade, și se pot vinde chiar și 2-3 luni mai târziu.



"În perioada asta acuma, dacă eu am 5-10 tone de roșie coaptă nu mă grăbesc s-o vând acuma aș da în prețuri, aș fi în pierdere și nu aș câștiga nici prețul de cost”, spune fermierul.

Citeste si: Ridiche neagră cu miere: Reţeta care susţine sistemul imunitar pe timp de iarnă

Anul acesta, statul a acordat subvenții de peste 30 de milioane de euro pentru legumele cultivate în spații protejate și valorificate în perioada noiembrie-decembrie.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si