Cel mai întâlnit material folosit pentru mobilier este MDF-ul, iar acesta vine de obicei în suprafețe netede, așadar va trebui să folosești materiale bune și să respecți câteva etape necesare pentru a ajunge la cele mai bune rezultate. Dacă vrei să afli care sunt acestea, citește în continuare acest articol.

Citește și: Top 4 aspecte de avut în vedere înainte să dai în chirie un apartament

Iată 5 pași simpli cu care vei obține cele mai bune rezultate la recondiționarea MDF-ului

Pregătește materialele

Pentru a începe procesul de recondiționare este important să te asiguri că ai materialele și uneltele necesare. Astfel, începe cu un echipament de protecție format din mănuși, ochelari și masca care să te ferească de vaporii toxici sau de alte posibile accidente. Va trebui să protejezi și mediul în care lucrezi, așa că folosește folii, benzi sau scotch pentru a acoperi mobilierul sau alte suprafețele din apropiere. Adaugă la acest kit de materiale vopseaua, grundul, șmirghelul, pistolul de pulverizare sau rola, carpele de curățare, dar și alte lucruri care crezi că te vor ajuta.

Curățarea

Dacă vrei să recondiționezi MDF-ul ca un profesionist, atunci va trebui să respecți acest pas, astfel încât să te poți bucura de un rezultat bun la finalul proiectului tău. Începe pregătirea mobilierului prin curățarea acestuia de murdărie, praf sau alte reziduuri.

Poți folosi un detergent de vase sau o cârpă umedă, în funcție de ce ai nevoie.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Imagini șocante. Cum arată interiorul casei în care un bărbat locuia cu cele 175 de pisici ale sale- antena3.ro

Citeste si: Germania afirmă că desfăşurarea de trupe nord-coreene în Ucraina reprezintă o "escaladare clară". Coreea de Nord reacționează- wowbiz.ro

Citește și: Sfaturi de top pentru jocuri distractive pentru copii: Activități distractive și lucruri educative de făcut

Smirgheluirea

Odată ce suprafață este curățată, poți trece la pasul următor, smirgheluirea suprafeței. Începe să netezești suprafața care urmează să fie vopsită și folosește un smirghel cu granulație de 180. Asigură-te că utilizezi mănuși, ochelari și o masca pentru a te proteja de praf sau de alte substanțe dăunătoare. La final folosește o cârpă curată pentru a îndepărta praful.

Finisare și protecție

Va trebui să aplici 2 straturi de grund pe materialul pe care vrei să-l recondiționezi. Primul strat de grund poliuretanic se aplică imediat după prima șlefuire. După aproximativ 3 ore, timp în care primul strat s-a uscat, va trebui să folosești o hârtie abrazivă cu granulație 240 pentru o nouă etapă de șlefuire. Ulterior, aplică stratul al doilea și așteaptă cel puțin 3 ore a acesta să se usuce. La final șlefuiește suprafață cu o hârtie abrazivă de 320/400. 

Citește și: De ce este atât de important iluminatul în designul interior al locuinței?

Vopsitul

Poate cea mai plăcuta parte din acest proces este vopsitul. Pentru vopsit poți folosi o pensulă, o mini rolă sau un pistol de pulverizare pentru a aplica vopseaua pentru MDF pe care o găsești în magazinul de specialitate Feyro.ro,

la prețuri avantajoase. Primul strat trebuie aplicat uniform și este recomandat să respecți instrucțiunile producătorului.  Așteaptă ca vopseaua să se usuce complet, apoi aplică al doilea strat.

Citeste si: Veste proastă pentru gospodinele care au centrală termică și stau la casă. Ce modificări se anunță?- kfetele.ro

Citeste si: Cine este Radu Ioan Budeanu, fiul Deliei Budeanu și moștenitorul dinastiei Budeanu- radioimpuls.ro

Citeste si: Efectul cafelei, vinului și ciocolatei asupra creierului. Ce spune medicul Leon Dănăilă- antena3.ro

Nu e nevoie să înlocuiești mobilierul vechi cu unul nou. Urmează pașii de mai sus și folosește materiale de înaltă calitate pentru a ajunge la rezultate pe care ți le dorești.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si