Poșta Română anunță că peste 800.000 de contribuabili vor primi aceste notificări trimise de ANAF, care includ detalii despre cuantumul obligațiilor restante la 31 august 2024, împărțite în sumele ce trebuie achitate și sumele care pot face obiectul anulării.

Citește și: Românii cu datorii la stat vor primi acasă un plic-surpriză trimis de ANAF. Ce ofertă de amnistie fiscală îți aduce poștașul

Prin intermediul Poștei Române, contribuabilii vor primi la domiciliu Scrisoarea de informare care detaliază cuantumul total al obligațiilor bugetare restante la 31 august 2024, împărțit în sumele care trebuie achitate și cele care pot face obiectul anulării:

  • Modelul "Notificării privind intenția de a beneficia de anularea unor obligații bugetare".
  • Modelul "Cererii privind anularea unor obligații bugetare".

Poștașii pot încasa datoriile românilor la ANAF

O noutate absolută în materie de plata taxelor este aceea că românii pot plăti direct la factorii poștali sumele pe care le datorează statului, conform notificării privind amnistia fiscală.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: O ciclistă din România și-a făcut cont pe OnlyFans ca să-şi poată cumpăra bicicleta pentru Olimpiada de la Los Angeles- antena3.ro

Citeste si: Cum arată acum Pamela Anderson. A eclipsat marile vedete la un eveniment în New York| GALERIE FOTO- wowbiz.ro

Curierii poștali vor prelua de la domiciliul contribuabilului plicul care conține "Notificarea privind intenția de a beneficia de anularea unor obligații bugetare" și vor expedia acest document către organul fiscal central competent.

Poşta Română va putea încasa prin mijloacele legale de plată, la domiciliul fiscal al contribuabilului sau la oficiul poştal, sumele aferente obligaţiilor bugetare ce trebuie achitate în vederea accesării facilităţilor fiscale prevăzute de Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.

107/2024, în cazul contribuabililor care optează pentru plata acestor obligaţii în numerar sau prin intermediul cardurilor bancare.

Amnistia fiscală, speranța Guvernului de a încasa bani la buget

Spre finalul lunii trecute, Ministerul Finanțelor a emis un proiect de act normativ care va permite celor care au datorii la ANAF să plătească banii cash sau cu cardul direct la poștaș.

Amnistia fiscală prevede că toți contribuabilii care au datorii restante la data de 31 august 2024 (persoane fizice sau juridice, de drept public sau privat, asocieri și alte entități fără personalitate juridică, persoane fizice care desfășoară activități economice în mod independent sau exercită profesii liberale, unități administrativ-teritoriale sau subdiviziuni administrativ-teritoriale ale municipiului București ori instituții publice) pot beneficia de facilitățile fiscale de anulare a dobânzilor, penalităților, accesoriilor aferente obligațiilor bugetare principale stabilite prin OUG 107/2024 (denumită generic amnistia fiscală).


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si