Reţetă dovlecei pane: Trucul pe care puţine persoane îl ştiu

Reţetă dovlecei pane: Dovleceii pane sunt una dintre cele mai savuroase rețete ale verii. Această rețetă este foarte ușor de făcut. Iată cum trebuie preparată!

Reţetă dovlecei pane: Dovleceii pane sunt o bunătate de vară! Mai ales dacă îi mâncăm alături de un sos de smântâna sau iaurt cu usturoi.  

Ingrediente

2 dovlecei
4 ouă
sare
piper

Citeste si: Supă cremă de dovlecei. Ingredientul care îi dă toată savoarea un varf de cuțit cu boia de ardei dulce
făină albă
mărar uscat sau verde
ulei

Mod de preparare

Primul pas este spălarea dovleceilor. Aceștia urmează să se curețe de coajă și se taie felii rotunde puțin mai grosuțe. Ouăle se bat bine cu piper, sare, mărar uscat și boia de ardei. 

Citeste si: Supă cremă de dovlecei. Ingredientul care îi dă toată savoarea

Fiecare felie de dovlecel se presară cu puțină sare și lăsăm să mai iasă apa din ei.

Într-o tigaie punem ulei la încins ceva mai mult. Pe o farfurie întinsă punem niște făină albă. Trecem fiecare felie de dovleac prin făină albă, ou bătut, iar făină și iar ou, apoi le punem in uleiul încins și le prăjim pe ambele părți.

Le scoatem pe un platou în care punem niște șervețele de bucătărie.

Le lăsăm puțin să se răcorească și servim.

Ce beneficii au dovleceii?

Scleroza multiplă

Dovleceii dau rezultate foarte bune în scleroza multiplă. Se pare că flavonoidele, vitamina B9 şi alte substanţe active din coaja dovlecelului protejează  teaca de mielină de distrucţie.

Supragreutatea

Conţine fibre alimentare, potasiu şi foarte puţine calorii (100 de grame de dovlecei proaspeţi au mai puţin 15 calorii), fiind un adevărat antidot pentru kilogramele în plus.

Miopie, cataractă, boli oculare

Aportul de vitamina A şi de luteină adus de către dovlecei este foarte important pentru menţinerea sănătaţii ochiului. În general, persoanele de vârsta a treia trebuie să consume, deoarece există numeroase beneficii: protejează de afecţiunile oculare specifice.

Citeste si: Dovlecei pe grătar. O rețetă delicioasă! Trei idei de sosuri făcute în casă

 


Autor

Este studentă în anul 3 la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, Universitatea din București. ”Pasiunea pentru jurnalism o am încă de mică, atunci când scriam în jurnale gânduri, idei și dorințe pe care le aveam. Pasiunea s-a menținut și peste ani, realizând că acest domeniu înseamnă multă cunoaștere. Diversitatea pe care o oferă jurnalismul mă face să mă regăsesc total, drept urmare am aplicat și pentru un job în domeniu”.

Îi place să descopăr mereu locuri noi și să cunoască oameni. Natura reprezintă pentru Alexandra locul în care se deconectează de fiecare data.

Cărțile de dezvoltare personală și psihologie au devenit o pasiune pentru ea: ”Părerea mea este că ne ajută în sfera autocunoașterii, cât și în relaționarea cu ceilalți”.

”Pe viitor sper să lucrez tot în presă și să ajung un jurnalist de success”.

Îți Recomandăm Și...
Parteneri