La peste 1.200 de metri altitudine, privelistea te copleseste. Mai aproape de cer, acesti tineri simt cum prind puteri magice si uita repede orele istoavitoare in care au urcat... pe jos... pe carari de munte.

Rezervatia Creasta Cocosului din Muntii Gutai este una dintre cele mai spectaculoase comori ale Romaniei si atrage mii de turisti, atat din tara cat si din strainatate.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Urlete de durere la înmormântarea lui Cristian, tânărul luat de viitură în Italia! Imagini copleșitoare- wowbiz.ro

Mai ales ca sunt insotiti de ghizi in drumetii, astfel ca afla si istoria incarcata a acestui paradis.

De pilda, din batrani, se spune ca una dintre cele mai abrupte prapastii este cea de pe care a sarit vestitul haiduc Pintea Viteazul ca sa scape de armata: "Face parte din legenda, este o prima panorama, se vede Ignisul, platoul Tatarilor, Valea Mare si al orizont este Ucraina".

Salvamontistii le recomanda turistilor prudenta. Sa nu se abata de la traseul marcat, pentru ca in zona e plin de vipere.

Pot, insa, face popasuri ca sa viziteze stanele de oi pana sa ajunga in varful muntelui. 

Veteranii muntelui depun marturie ca un astfel de loc e o adevarata oaza de voie buna si de sanatate... Doamna Maria, de pilda, are 74 de ani si spune ca o drumetiile parca o intineresc.

O astfel de drumetie poate fi alegerea perfecta pentru o scurta vacanta de vara, departe de agitatia din marile orase.

Nu e nici foarte costisitoare, iar traseul este unul pe care il poate parcurge oricine, nu doar un alpinist.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si