Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

8 ani au trecut de cand Adrian Mutu marca in poarta Italiei ultimul gol al Romaniei la un campionat final. Astazi, "Briliantul" nu mai e la nationala, iar Franta e in locul Italiei. Emotiile raman aceleasi.

"In mai putin de 3 ore Romania da startul campionatului final din Franta, 2016. E bine sa fii optimist, dar, in Romania, avem milioane de mici sau mari antrenori. Si, pana la urma, gura poporului stabileste tactica de multe ori pe teren. Hai sa vedem, mai bine, ce spun oamenii obisnuiti."- Victor Lefter

"Hai, Romania! Mata esti optimist sa inteleg. Foarte optimist! 1-0 scor final, bate Romania diseara, ne calificam!"

La asa entuziasm parca si minunile incep sa para posibile. Cu tricolorul asezat pe cap, acest domn este, cu siguranta, intruchiparea perfecta a optimismului.

"Ati pariat azi? Da. Ce? Pe Romania.

Cat au cota? 12. Am bagat 20 de lei, iau 240."

Din pacate, starea nu e molipsitoare.

Si colegii de rummy sunt mai putin convinsi de talentul echipei antrenate de "Tata Puiu".

"Scor corect: 4-0 pentru Franta. Nu, nu, nu-i adevarat! Nu marcam gol, noi ne aparam. Nici macar golul de onoare sa nu-l dam? Il dam, il dam.
Ce sa dam? Noi ne aparam."


La umbra arborilor desi din parcul Obor strategia lui Iordanescu se discuta intre doua zaruri sau mutari de pion. Mai mult sau mai putin… academic.

"Ce-aveti, ma, nu va e rusine? Du-te, ma langa ei, du-te cu ei. Duce-ti-va, mai, bagabontule. 'ra-ti ai dracului de golani."

Cand minutul de "diplomatie" se incheie, spiritele se calmeaza. Dar nu si pesimismul.

"Or sa joace in atac, cum spune Iordanescu. Probabil intre careul de 16 metri si centrul terenului. Dar macar golul de onoare? Eu nu cred. Hai, mai, ca sunteti oameni seriosi. Cu cine?"

"Nu, ca sunt ghinionist. Si eu la fel! Va rog frumos. Asa rau? Da! Vreau sa castige ai nostri, dar nu cred."

"Batem sau nu batem diseara? Noi? Aoleo, noi ne luam o bataie… Fii atent: in prima repriza e 2-0 si, la final, 4-0. Franta-Romania, da, da."

Prin centrul vechi al Capitalei entuziasmul e la cote ceva mai ridicate. Berea e la oferta in timpul meciurilor, steagul Romaniei sta arborat in fata pub-urilor, iar pronosticurile sunt optimiste.

"Ce crezi? E strong. Un pronostic? 0-0. Trecem mai departe? Trecem!"

"Bai, macar 0-0 sa facem. Keseru, dom'le. Eu, personal, as fi multumit si cu o infrangere la 1-0.
Sa luam bataie de la francezi, dar doar cu un gol diferenta."


Evident, la fel ca pe gazon, nici la terasa nu lipsesc contrele.

"Bate Romania cu 1-0, marcheaza Keseru. Da Keseru gol? Da. Claudiu Keseru! E in forma? E pe dracu! A dat, a dat, a dat gol cu Georgia."

"2-0 pentru Franta. Si cu Albania si Elvetia? Ii batem. Deci ne calificam? Speram ca da."

Ce-i drept, daca ar fi sa luam in calcul doar cotele de la casele de pariuri, Romania are sanse mici de a se impune diseara. Dar, cum o vorba din fotbal spune ca "mingea e rotunda", si speranta moare ultima. Iar romanii vor sustine nationala indiferent unde se vor afla.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si