Jocurile Paralimpice de la Paris 2024, desfășurate în perioada 28 august – 8 septembrie, marchează un moment istoric pentru Franța, fiind prima ediție a Jocurilor Paralimpice de vară găzduită de această țară. Această competiție aduce împreună 4.400 de sportivi din întreaga lume, care concurează în 22 de discipline sportive, oferind un spectacol de determinare, curaj și excelență sportivă.

Jocurile Paralimpice de la Paris 2024. Șase sportivi români

România este mândră să fie reprezentată de șase sportivi remarcabili la această prestigioasă competiție, aceștia concurând în trei discipline: judo pentru nevăzători, para-ciclism și para-tenis de masă.

Judo pentru nevăzători: Alexandru Bologa și Daniel Vargoczki sunt cei care vor purta steagul României în această disciplină. Alexandru Bologa, deja un nume consacrat în lumea sportului paralimpic, a câștigat anterior medalii la Jocurile Paralimpice de la Rio de Janeiro 2016 și Tokyo 2020. Alături de el, Daniel Vargoczki va lupta pentru a aduce noi succese României.

Jocurile Paralimpice Paris 2024

Jocurile Paralimpice Paris 2024

[Sursa foto: Profimedia]

Citește și: Bogații lumii au dat și 500.000 de euro pe bilete pentru Jocurile Olimpice 2024. Ce primesc de acești bani

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Mama lui Gabriel Vasiliu rupe tăcerea, după ce nora ei a fost ucisă în Olanda! Femeia face primele dezvăluiri despre crima halucinantă. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu Ana-Maria- wowbiz.ro

Citeste si: A murit „cel mai monstruos culturist din lume”. Sportivul mânca de 7 ori pe zi, peste 16.000 de calorii- antena3.ro

Para-ciclism: Eduard Novak, fost ministrul al Sportului și un adevărat exemplu de ambiție, revine la competițiile paralimpice alături de tânărul Theodor Matican. Novak, care a adus României singura medalie de aur la Jocurile Paralimpice, este un simbol al succesului și perseverenței, inspirându-i pe toți cei din jurul său.

Theodor Matican, un talent emergent, va încerca să urmeze exemplul mentorului său și să își lase amprenta la Paris.

Para-tenis de masă: Camelia Ciripan și Bobi Simion vor reprezenta România în para-tenisul de masă. Cei doi sportivi sunt primii care vor intra în competiție, urmând să joace în proba de dublu mixt împotriva perechii japoneze Yuri Tomono și Koyo Iwabuchi, joi, de la ora 18:45. Cu experiență și dedicare, Ciripan și Simion sunt pregătiți să înfrunte provocările și să lupte pentru a aduce acasă o medalie.

Jocurile Paralimpice Paris 2024 încep pe 28 august

Jocurile Paralimpice Paris 2024 încep pe 28 august

[Sursa foto: Profimedia]

Citește și: VIDEO- Florin Mihuț, lecție de viață inspirațională. „Sunt foarte recunoscător că nu am murit”

România a debutat la Jocurile Paralimpice în anul 1972, participând apoi la edițiile din Atlanta 1996, Sydney 2000, Atena 2004, Beijing 2008, Londra 2012, Rio de Janeiro 2016 și Tokyo 2020. De-a lungul acestor ediții, sportivii români au reușit să aducă acasă un total de șase medalii: una de aur, trei de argint și două de bronz. Această performanță remarcabilă reflectă nu doar talentul sportivilor noștri, ci și determinarea și pasiunea cu care aceștia își reprezintă țara.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si