Romanii s-au obisnuit sã sarã peste medicul de familie şi merg direct la specialist sau aglomereazã urgenþele chiar si pentru afectiuni minore. Nu se gandesc, însa, cã acesta este singurul care le cunoaşte tot istoricul medical şi le poate recomandă ce investigaţii să facă. În plus, pentru fiecare episod de boală pacienţii au dreptul la două consulatţii decontate de stat.

Vizitele la cabinetul medicului de familie doar pentru o adeverinţă sau o trimitere au devenit obişnuinţă pentru mulţi români.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Puţini se mai gândesc la prevenţie, iar când cred că au o boală gravă, aleg să meargă direct la un specialist.

Aproape 15 la sută dintre pacienţii care ajung la medicul de familie merg apoi şi la spital sau în privat, pentru investigaţii amănunţite. Nimic rău până aiic, doar că...

O problema gravă este în mediul rural. Acolo, aproape 700 de cabinete nu au medici de familie. Motivul pentru care rezidenţii nu mai aleg această specializare sunt salariile mici, spune ministrul Sănătăţii. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si