Rusia s-a oferit să trimită un cosmonaut nord-coreean în spațiu, dacă Phenianul este de acord.

Oferta spațială a fost făcută în timpul vizitei lui Kim Jong-Un, miercuri. El s-a întâlnit cu președintele rus Vladimir Putin la Cosmodromul Vostocini.

Citește și: VIDEO- Putin și Kim Jong-Un, la întâlnirea de la Cosmodromul Vostocini: „Trebuie să vorbim despre cooperarea economică, despre problemele umanitare şi despre situaţia din regiune”

Rusia oferă Phenianului șansa de a trimite un nord-coreean în spațiu

„Am vorbit despre faptul că, dacă partea nord-coreeană doreşte acest lucru, este posibil să antrenăm şi să trimitem un cosmonaut nord-coreean în spaţiu", a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, potrivit TASS şi RIA Novosti, scrie News.

Totul ar urma să se întâmple dacă Phenianul acceptă oferta rușilor.

Rusia ar putea ajuta Coreea de Nord să construiască sateliți

Vladimir Putin a pus pe masă posibilitatea ca Rusia să ajute Coreea de Nord să construiască sateliți, având în vedere că Phenianul a eșuat în încercarea de a plasa pe orbită un satelit militar de spionaj.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Scene greu de privit pentru salvamontiștii care au intervenit în salvarea fetei atacate de urs- wowbiz.ro

Dezvoltarea unui satelit militar de spionaj este o prioritate pentru liderul nord-coreean Kim Jong-Un, pentru a „confrunta acțiunile militare periculoase ale Statelor Unite și ale vasalilor săi”, potrivit agenției nord-coreene KCNA.

„De aceea am venit aici. Liderul Coreii de Nord arată un mare interes pentru tehnologia rachetelor. Încearcă să îşi dezvolte programul spaţial', a spus Vladimir Putin, arată agențiile de presă rusești.

Dacă Phenianul acceptă, el ar fi primul nord-coreean care va ajunge pe orbita Pământului.

Citește și: Coreea de Nord a lansat două rachete balistice, în timp ce Kim Jong-Un se pregătește să se întâlnească cu Vladimir Putin

O misiune spațială similară cu oferta Rusiei pentru Phenian s-a întâmplat în anul 2008, atunci când Yi So-Yeon a devenit prima persoană sud-coreeană care a reușit să ajungă în spațiu, decolând de la bordul unei nave spațiale rusești Soyuz către Stația Spațială Internațională (ISS).


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si