Close sidebar
Close sidebar

S-ar putea schimba Codul Rutier! Un senator cere marirea limitei de viteza pe anumite sectoare de drum, dar si pedepse mai mari pentru soferii agresivi

Cum ar fi să circulăm cu 70 de kilometri pe oră în localitate, fără să primim amendă? Mai multe propuneri de modificare a Codului Rutier ar putea fi votate în această toamna. Printre noutăţi se numără mărirea limitei de viteză pe anumite sectoare de drum în localitate, dar şi pedepse aspre pentru şoferii agresivi.

,


DISTRIBUIE
acest articol

In prezent, pe drumurile nationale care traverseaza localitati exista limite de viteza curpinse intre 50 si 70 de kilometri pe ora. Un senator vrea aceeasi limita maxima de viteza in toate zonele.

"Agentii de circulatie, cu siguranta, te asteapta dupa prima curba, in satul cu 50 de km/ora, cand iesi din localitatea cu 60 km/ora. De multe ori, nici nu-ti dai seama ca se schimba viteza”, sustine senatorul Sorin Bota.

Senatorul a inaintat deja un amendament care prevede ridicarea limitei de viteza la 70 de kilometri pe ora, in interiorul localitatilor, acolo unde exista un tronson de drum national. Timpul castigat de soferi este, in opinia paralamentarului, un motiv important.

Citeste si: INTERVIU Ce face Dan Negru înainte de a intra pe platoul de televiziune. Gestul care i-a adus porecla de „regele audiențelor”- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Melania Trump spune că este „mândră” de fotografiile cu ea nud: „De-a lungul istoriei artiști au venerat corpul uman”- antena3.ro

„Majoritatea accidentelor se produc din cauza oboselii la volan, a nervozitatii din trafic. Toata lumea are nevoie de timp si se grabeste sa ajunga undeva”, adauga acesta.

Exista insa si alte propuneri legate de modificarea Codului Rutier. Una dintre ele prevede amenzi marite si suspendarea permisului pentru perioade mai mari de timp pentru soferii care conduc agresiv.

Prin sofat agresiv ar urma sa se inteleaga schimbarea brusca a benzilor fara semnalizare, flash-urile repetate pentru a indeparta un alt sofer din cale sau franele si manevrele neasteptate care ii incurca pe ceilalti conducatori auto.

Avem si un exemplu recent difuzat chiar la stirile Kanal D! Soferul care blocheaza intersectia ca sa faca drifturi!

In prezent, imaginile suprinse de un alt conducator in trafic pot fi respinse de instanta pe motiv ca au fost filmate cu un aparat neomologat.
O alta modificare ar putea rezolva aceasta problema, iar greselile din trafic vor putea fi dovedite cu orice tip de inregistrare.

E greu de spus cand vor fi votate toate aceste propuneri de modificare. Asadar, indiferent cate legi ar exista, daca nu sunt respectate, rezultatele nu vor aparea niciodata!

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI