Salată de roșii. Trei variante de preparare delicioase
Sezonul cald este perioada în care ne putem bucura de legume și fructe gustoase, aromate, unele dintre ele produse chiar la noi în țară. Iată trei idei de a prepara simpla salată de roșii!
Vara este momentul ideal în care poți avea parte de un regim de viață sănătos .Fructele și legumele sunt peste tot, iar căldura nu prea mai permite să mănânci alimente grele. Salatele, de tot felul, sunt vedetele acestui sezon.
Am pregătit pentru dumneavoastră trei rețete de salată de roșii, ideale pentru această perioadă. Pe lângă faptul că au puține calorii, sunt și foarte sănătoase!
Ceapa verde, menta şi coriandrul se toacă mărunt, roşiile se tai rondele. Toate se pun într-un castron şi se amestecă cu zeama de lămâie şi vârful de sare. Se mănâncă pe loc, cât timp este proaspată. Poţi opri câteva frunze întregi de mentă pentru a decora salata atunci când e pusă în farfurii.
Primul pas este să puneţi toate ingredientele la robot, adăugați sare şi piper şi lăsaţi câteva secunde,până când sunt tocate mărunt. Al doilea pas este să dați preparatul la frigider înainte de a-l servi.
Salată de roșii.
Salată de dovlecei şi roşii
Ingrediente:
500 de grame de dovlecei
un ardei gras
trei roşii medii
20 de măsline fără sâmburi
o ceapă
două ouă fierte tari
150 de grame de brânză de capra
o lingură cu muştar
trei linguri cu ulei de măsline
două linguri cu oţet
sare
piper
apă
Mod de preparare:
Se taie dovleceii în rondele cât mai subţiri, apoi ceapa în felii şi ardeiul gras în fâşii fine, măslinele le feliem, roșiile se taie roşiile şi le scoatem seminţele.
Punem apa la fiert, atunci când clocotește punem rondelele de dovlecei pe care le lăsăm să fiarbă timp de patru minute, până când vor deveni moi.
Brânza de capră o tăiem în cubulețe, iar ouăle fierte felii. Facem un sos vinegreta, adăugăm oțet peste ulei, condimentăm cu sare și piper după gust și punem muștarul și se amestecă bine.
Dovleceii bine fierți îi scurgem și îi lăsăm să se răcească. Adăugăm toate ingredientele într-un bol și le amestecăm. Sosul preparat îl punem pe deasupra și amestecăm. Adăugăm cubulețele de ou și feliile de brânză. Dacă considerăm că mai este nevoie, mai putem adăuga condimente.
Salata se dă la frigider timp de o oră, abia după poate fi servită.