Vara nu dă semne că vrea să se retragă și ne răsfață cu temperaturi maxime ce depășesc cu mult 20 de grade în întreaga țară în acest weekend, cu sudul și vestul țării atingând chiar și 28 de grade, în timp ce soarele strălucește din belșug.

După weekend-ul cald de vară, duminică seara va aduce un nou front rece dinspre nord-vest în țara noastră, marcând începutul sezonului de toamnă.

De luni înainte, temperaturile vor scădea semnificativ, cu precădere în partea de nord a țării, unde vor fi însoțite de ploi și vânt puternic la rafală.

Se schimbă vremea în România! Temperaturile scad semnificativ. Zonele în care vin ploile

Zonele în care vin ploile

[Sursa foto: istock.com]

Citește și: Ziua 6 de război în Israel. Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, declară că țara sa a ,,trecut la ofensivă''. Bilanțul victimelor în urma atacurilor a ajuns la 1.200 de morți

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

În timp ce în sud, luni, temperaturile vor rămâne relativ ridicate, cu maxime de până la 20 de grade, în vest și est vor fi mai scăzute, înregistrând maxime de 12-14 grade, iar în centrul țării de 10-12 grade. Pe versanții montani, temperaturile maxime vor oscila între 0 și 10 grade.

Începutul săptămânii viitoare vine cu lapoviță și ninsoare

De asemenea, luni, se așteaptă lapoviță și ninsori în zonele înalte de munte.

Precipitațiile se vor răspândi pe scară extinsă în prima jumătate a săptămânii viitoare în diverse regiuni ale țării, notează meteoradar.ro.

Se schimbă vremea în România! Temperaturile scad semnificativ. Zonele în care vin ploile

Temperaturile scad semnificativ

[Sursa foto: istock.com]

”Temperaturile vor continua să scadă ușor în anumite zone ale țării până joi, însă se vor încadra în normalul pentru această perioadă.

În ceea ce privește a doua jumătate a săptămânii următoare, modelele sunt încă împărțite: modelul european de prognoză prevede momentan o scădere și mai puternică a temperaturilor, cu maxime de până la circa 7 grade, ce abia vor trece de pragul de îngheț în centrul și

nordul țării, însoțite de precipitații abundente, sub formă de lapoviță și chiar posibile ninsori, pe alocuri. 

Modelul american de prognoză este, însă, mai optimist și prevede o reîntoarce a temperaturilor mai plăcute de toamnă”, mai precizează sursa citată.

Citește și: Avertisment de la experți pentru a nu pierde banii din contul bancar. Cele patru cuvinte pe care să nu dai click


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si