Sfânta Maria 2022. Biserica Ortodoxă prăznuiește în fiecare an, pe 15 august, Adormirea Maicii Domnului, sărbătoare numită în popor și Uspenia (termenul slav) și Sfânta Maria Mare sau "Paștele verii".  

Adormirea Maicii Domnului este cea mai veche sărbătoare închinată Sfintei Fecioare Maria, dar mărturii despre existența ei nu există decât începând din secolul al V-lea. 

Adormirea Maicii Domnului simbolizează mutarea la ceruri a Fecioarei Maria, într-un mod care amintește de urcarea la veșnicie a lui Iisus Hristos: nu a fost o urcare doar cu sufletului, ci în întregime trup-și-suflet.

sfânta maria 2022

Sfânta Maria 2022: Ce nu este bine să faci pe 15 august de Adormirea Maicii Domnului

Ce nu este bine să faci pe 15 august de Adormirea Maicii Domnului?

Nu este bine să stai cu ușa închisă pe parcursul acestei zile. Se spune că Fecioara Maria poate intra oricând în casele creștinilor pentru a împărți harul său divin.

Citeste si: Calendar ortodox 4 august 2022: Ce sărbătoare este joi?

Dacă ai de făcut un drum important de făcut, ia cu tine cel mai bun prieten. Se spune că în această zi pot avea descărcări electrice pentru a arăta supărarea Fecioarei Maria față de oamenii necredincioși și neuniți. Plecarea la drum de unul singur arată egoism și independență. Dacă vrei să fii protejat, deși mergi de unul singur la drum, ia cu tine o cruciuliță sau un obiect sfințit și vei fi în afara oricărei primejdii.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Chiar dacă nu mai este post, ziua de 15 august trebuie respectată.

Masa de Sf. Maria trebuie să fie cât mai cumpătată.

sfânta maria 2022

Sfânta Maria 2022: Ce nu este bine să faci pe 15 august de Adormirea Maicii Domnului

Tradiții și obiceiuri pe 15 august 2022

Sfanta Maria a fost instiintata printr-un inger de trecerea ei la cele vesnice, iar apostolii, fiind aflati in diferite zone ale lumii, au fost adusi pe nori pentru a fi prezenti la acest eveniment.

Apostolul Toma nu a fost prezent la inmormantare, el ajungand trei zile mai tarziu. Însă, întristat fiind, a cerut sa se deschida mormantul, pentru a saruta mainile Nascatoarei de Dumnezeu, dar intrand, l-a gasit gol. In timp, in cuvantarile parintilor bisericii s-a afirmat cu mai multa putere credinta ca, dupa adormirea sa, Fecioara Maria a fost inviata de Iisus Hristos si luata cu trupul in imparatia cerurilor.

De la sarbatoarea Adormirii Maicii Domnului se redeschide perioada in care se pot face nunti, incep targurile si iarmaroacele de toamna, dar si praznicele de pomenire a mortilor.

Citeste si: Sfântul Pantelimon 2022: Tradiţii pentru această zi sfântă

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, despre boala cumplită cu care mama lui s-a confruntat. Ce spune antrenorul despre starea ei de sănătate? „Întotdeauna există riscul să reapară.”- kfetele.ro

Citeste si: Suma colosală încasată de România la EURO 2024. Care sunt echipele de club din România care vor primi bani de la UEFA- radioimpuls.ro

În unele regiuni ale țării, dar mai ales în Moldova, ziua de 15 august este considerata "a mortilor", fiind pomeniti toti cei care au numele pornind de la cel al Sfintei Maria. Iar la 8 septembrie, de Sfanta Maria Mica, sunt sarbatoriti cei care poarta acest nume. In ziua praznicului, femeile merg la biserica si duc cele mai frumoase flori din gradina, struguri, prune si faguri de miere, pe care le dau in amintirea raposatilor.

Pe de altă arte, în Maramures, sarbatoarea religioasa are o mare insemnatate, iar traditiile si obicieurile de Sfanta Maria Mare inca se pastreaza. Sunt organizate procesiuni religioase spre manastiri, iar la slujbele speciale participa cateva zeci de mii de oameni.

În unele zone se angajeaza pandarii pentru vii si se leaga magic ciocul pasarilor pentru a nu prada strugurii.

De Sfânta Maria se impart struguri si prune pentru sufletul mortilor.

Citeste si: Adormirea Maicii Domnului 2022: Tradiţii şi obiceiuri româneşti


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si