In penultimul act al competitiei, Halep a invins-o, scor 7-5, 6-1, pe jucatoarea olandeza Kiki Bertens, locul 20 WTA si cap de serie numarul 15, intr-o ora si 18 minute de joc.

"Sunt foarte bucuroasa ca am putut sa termin meciul, pentru ca e neplacut sa fii intrerupt de ploaie. Ma simt foarte increzatoare, titlul de la Madrid ma face mai puternica, ma simt minunat si imi doresc sa continui sa joc si sa incerc sa castig acest titlu", a declarat Simona Halep, la finalul partidei.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

De-a lungul intalnirii, Halep nu a comis duble greseli si a avut procentaj de reusita la serviciu de 67 la suta cu prima minge si 64 la suta cu cea de-a doua. Ea a avut 17 lovituri direct castigatoare si doar noua erori nefortate, iar adversara sa a reusit 20 de lovituri direct castigatoare si a comis 31 de greseli neprovocate. Halep a facut sase break-uri si si-a pierdut serviciul de doua ori.

In finala, Simona Halep o va intalni pe castigatoarea dintre sportiva spaniola Garbine Muguruza, locul 7 WTA si cap de serie numarul 3, si ucraineanca Elina Svitolina, locul 11 WTA si favorita 8. Aceasta semifinala este programata tot sambata, nu inainte de ora 18:00.

Prezenta in finala competitiei garanteaza un cec in valoare de 230.565 de euro si 585 de puncte in ierarhia mondiala. Castigatoarea turneului din capitala Italiei va primi 461.355

si 900 de puncte WTA.

Simona Halep, in varsta de 25 de ani, va evolua pentru prima data intr-o finala la turneul de la Roma. in 2016, ea a fost eliminata in turul secund.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si