Inteligenta si experimentata, Samantha Stosur, care va implini la finalul acestei luni 33 de ani, isi cunoaste foarte bine punctul slab, reverul, si il ascunde cu naturalete. Australianca isi construieste jocul astfel incat sa lovesca foarte putin cu reverul si, in acelasi timp, scoate totul din punctul ei forte, lovitura de dreapta. Marti, Halep a reusit cu dificulate sa speculeze slabiciunea adversarei. Romanca a esuat de multe ori in incercarea de a o impiedica pe Stosur sa se aseze si sa evite reverul cu dreapta inversa.

Dar Simona Halep nu a renuntat la lupta si atunci cand rivala a ezitat si a inceput sa se clatine, a trecut imediat la ofensiva, impunandu-se dupa o rasturnare spectaculoasa de scor.

Simona Halep a reusit un break in ghemul al treilea, apoi a condus cu 4-2 si 30-0 pe serviciul rivalei. Din acel moment, castigatoarea editiei 2011 a US Open a trecut la controlul intalnirii. Ea a "luat" patru ghemuri la rand si a incheiat setul, cu 6-4, dupa aproximativ 40 de minute.
In pauza dintre seturi, Darren Cahill a incercat sa o scoata pe Simona Halep din apatia in care a intrat, sfatuind-o sa-si canalizeze jocul si serviciul pe reverul adversarei.

Jucatoarea din Constanta a primit cadou un break in debutul setului secund, dupa doua duble greseli comise de Stosur. Sportiva australiana a revenit repede in joc, cu trei ghemuri castigate la rand, La 1-3, Halep a reusit un rebreak, insa serviciul, la cote scazute marti, a tradat-o din nou.

Stosur s-a indepartat la 5-2 si meciul parea terminat.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

Australianca nu a atacat pe serviciul Simonei, care a urmat, asteptand sa incheie partida pe propriul serviciu. Halep s-a apropiat la 3-5, apoi a avut cateva executii bune si a obtinut break-ul. Cu increderea refacuta, Halep a jucat din ce in ce mai bine si a inceput sa o miste mult pe advesara de-a lungul liniei de fund. De partea cealalta, Stosur a obosit si nu a mai reusit sa se aseze in pozitiile preferate.

Totusi, Stosur putea sa termine partida cu victorie. La 5-4, pe serviciul Simonei, Stosur a avut o minge de meci, pe care a ratat-o. Apoi Halep nu i-a mai lasat nicio sansa adversarei, a castigat setul, cu 7-5, si decisivul clar, cu scorul de 6-2, dupa doua ore si zece minute de la start.
In sferturi, Simona Halep va evolua cu jucatoarea britanica Johanna Konta, locul 11 WTA si cap de serie numarul 10, care a invins-o, marti, cu scorul de 7-5, 6-1, pe sportiva spaniola Lara Arruabarrena, locul 72 WTA.

Sursa: News.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si