Parchetul si Ministerul de Interne au indeparat inca de luni, in baza primelor elemente, o pista terorista, la mai puţin de o saptamana de la atacul cu masina vizand militari la Levallois-Perret (Hauts-de-Seine).

Aflat in arest preventiv, soferul ”a confirmat ca a luat o cantitate importanta de medicamente”, a declarat marţi o sursa judiciara. ”Declaraţiile pe care le face pentru moment nu permit sa se stabileasca mobilul pe care l-a avut”, a adaugat ea.

Luni, la puţin timp dupa ora locala 20.00 (21.00, ora Romaniei), in satul Sept-Sorts, in apropiere de La Ferté-sous-Jouarre, acest barbat, nascut in 1985, a iesit de pe drumul pe care mergea cu automobilul sau marca BMW, a intrat pe terasa unei pizzerii si s-a incastrat in restaurant.

O tanara in varsta de aproximativ 12 ani a fost ucisa, iar fratele ei, in varsta de trei ani, a fost ranit grav.

Viaţa celor cinci persoane ranite grav, preluate la patru spitale de la Paris, inclusiv a baiatului condus cu elicopterul la Necker, ”nu mai este in pericol”, a declarat marţi pentru AFP Assistance publique-Hôpitaux de Paris (AP-HP).

Alte opt persoane au fost ranite usor, iar sapte persoane, aflate in stare de soc, au fost preluate de catre o celula psihologica.

Anchetatori lucrau marţi dupa prelata neagra cu care a fost imprejmuita in intregime pizzeria, situata intr-o zona industriala, intre un restaurant chinezesc si un salon de coafura.

Buchete de flori si jucarii de plus au fost depuse in faţa unui grilaj, in apropierea perimetrului de securitate.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

Jérôme Calvez, care lucreaza intr-o intreprindere vecina, a venit sa depuna un buchet de trandafiri rosii. ”Vin adesea sa mananc aici(...). Am venit sa aduc un mic omagiu. Este socant sa iţi spui ca oameni sunt in stare sa le faca asa ceva altora, care n-au facut nimic”, a declarat el pentru AFP.

”Este o comuna de 491 de locuitori. in comunele rurale nu suntem obiţnuiţi cu asemenea evenimente. Este o drama absoluta. Suntem cu toţii in stare de soc ”, a declarat prim-viceprimarul Alain Lecomte.

Subliniind ca familia afectata este ”din regiune”, primarul François Arnoult a anunţat ca, ”la fel ca toata lumea”, s-a ”gandir mai intai la un atentat terorist”.

Natura intenţionata a faptei nu este pusa la indoiala de catre autoritaţi, insa procurorul adjunct de la Meaux, Eric de Valroger, a anunţat rapid ca ”in acest stadiu al anchetei” el indeparteaza ”mobilul terorist”.

Soferul un locuitor din La Ferté-sous-Jouarre, nu le este cunoscut serviciilor de informaţii ori justiţiei, potrivit unui purtator de cuvant al Ministerului de Interne, Pierre-Henry Brandet.

El a declarat in arest preventiv ca a ”incercat sa=si puna capat zilelor fara succes” duminica si ar fi ”decis sa reinceapa in acest fel”, a declarat o sursa judiciara, dupa drama.

O ancheta in flagrant a fost deschisa cu privire la un omor cu premeditare cu o arma, tentativa de omor cu premeditare cu o arma si conducere sub influenţa unor produse stupefiante.

Citeste si: VIDEO Cum și-a găsit Alin Oprea tatăl natural? „Am ales special seara de Crăciun și vârsta de 33 de ani. Era vârsta la care Iisus Hristos s-a răstignit și luna în care s-a născut.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul dur în limba română al lui Michele Morrone după ce a vizitat o parte din atracțiile turistice din România- radioimpuls.ro

Citeste si: „Orașul Mântuirii” sau „mini-Grecia” de la malul Mării Negre. Așezarea antică ascunde un tezaur chiar lângă țărm- antena3.ro

”In aceasta (luni) seara ma gandesc la victime si la apropiaţii lor. Le mulţumesc jandarmilor si salvatorilor pentru mobilizare ”, a scris pe Twitter presedintele Emmanuel Macron.

Ministrul de Interne Gérard Collomb a transmis condoleanţe, carora li ”se asociaza” seful statului si premierul Edouard Philippe.

Aceste fapte au avut loc intr-un context de ameninţare terorista mare.

Ultimul atac, anchetat de parchetul antiterorist, a avut loc pe 9 august. Un barbat in varsta de 36 de ani, Hamou B., a lovit cu masina sa, un BMW, sase militari din cadrul Operaţiunii Sentinelle, la Levallois-Perret.

Ranit de gloanţe in timpul arestarii, in Pas-de-Calais, acest barbat, necunoscut serviciilor de informaţii, era in continuare internat la spital la inceputul saptamanii.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si