Atacul, in care au fost ranite si alte 30 de persoane, a vizat luni seara, catre ora locala 23.30

(si ora Romaniei) orasul Arbin, aflat sub controlul opozitiei fata de presedintele Bashar al-Assad, potrivit unor locuitori intervievati de AFP.

Atacul a fost comis de avioane ruse sau ale regimului sirian, potrivit Observatorului.

Cel putin patru copii si o femeie se afla intre persoanele ucise, a declarat directorul Observatorului, Rami Abdel Rahman. Spitalul local a confirmat acest bilant, scrie News.ro.

Un corespondent AFP a vazut marti dimineata, in spitalul din Arbin, cinci corpuri mici invelite in lintolii.

"Sora mea venise sa ma viziteze. Ea si cei doi copii ai ei au fost ucisi", a declarat o femeie plangand.

Medicii, epuizati, continuau sa ii ingrijeasca pe raniti. Trei baieti se inghesuiau intr-un pat, asteptand sa primeasca ingrijiri. Unul, ranit la cap in atac, isi tinea tricoul galben patat de sange in maini, a constatat corespondantul AFP.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Rusia amenință pe față România. „Moscova ar putea bombarda ținte militare”. Ce țări mai sunt în vizorul Kremlinului- wowbiz.ro

Ghouta de Est este, teoretic, acoperita de un armistitiu in cadrul unui acord cu privire la "zone de dezescaladare" incheiat intre Turcia, care-i sustine pe rebeli, Rusia si Iran, aliatele regimului.

Armata siriana a anuntat pe 22 iulie ca nu mai lupta in anumite "zone" in Ghouta de Est, la cateva ore dupa ce Moscova a anuntat un acord in vederea securizarii acestei enclave rebele asediate, situate in apripiere

de Damasc.

Insa avioane ale regimului au continuat sa bombardeze, potrivit Observatorului.

"Este prima oara cand sunt ucisi civili in Ghouta de Est de la inceputul armistitiului", a anuntat Abdel Rahman.

Rusii au anuntat luni ca au instalat doua posturi de control si patru de supraveghere cu scopul de a impune respectarea armistitiului pe care Moscova sustine ca l-a semnat cu grupari insurgente.

Nicio factiune rebela nu a confirmat acordul.

Cotidianul sirian proguvernamental Al-Watan a scris luni ca zonele din Ghouta de Est aflate sub controlul fostei filiale Al-Qaida- care este prezenta acum in cadrul coalitiei Tahrir al-Sham- sunt excluse de la armistitiu. Aceste organizatii detin controlul asupra Arbinului.

Peste 300.000 de persoane au fost ucise in Siria de la inceputul razboiului, in martie 2011. Conflictul a izbucnit dupa reprimarea sangeroasa de catre regimul al-Assad a unor manifestatii pasnice in favoarea unor masuri democratice.

Foto: Twitter

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si