Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Bacău, Sorin Braşoveanu, a anunţat că toate locurile din secţia de terapie intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă Bacău sunt ocupate cu pacienţi infectaţi cu COVID-19.

Solicitatea făcută de preşedinte CJ Bacău

Sorin Braşoveanu a cerut Ministerului Sănătăţii să emită autorizaţia de funcţionare a etajelor 4 şi 5 din cadrul Spitalului Municipal Bacău, pregătite pentru a prelua pacienţi cu coronavirus, ceea ce ar duce la scăderea presiunii de pe Spitalul Judeţean.

Citeste si: Situaţie alarmantă la o ferma din Germania: 150 de români, testați pozitiv

"În judeţul Bacău s-au înregistrat 158 de infectări cu noul coronavirus COVID-19 în acest week-end. Dacă numărul cazurilor va avea aceeaşi curbă ascendentă, vom ajunge curând în blocaj în tot judeţul. Deja la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bacău nu mai sunt locuri la terapie intensivă. Deşi etajele 4 şi 5 din clădirea Spitalului Municipal Bacău, care sunt dotate special pentru pacienţii Covid-19, au fost finalizate în timp record, nici până acum Ministerul Sănătăţii nu a eliberat autorizaţia de funcţionare. Dar acum o lună şi jumătate, îl plimbau ţanţoşi pe ministrul Tătaru prin secţiile de pe cele două etaje. În aceste condiţii birocraţia face victime", a scris, pe Facebook, Sorin Braşoveanu.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Spitalul Judeţean de Urgenţă Bacău
Spitalul Judeţean de Urgenţă Bacău

Citeste si: Carantină obligatorie pentru românii care se întorc din aceste ţări!- VIDEO

De asemenea, preşedintele CJ Bacău i-a cerut prefectului judeţului, Liviu Alexandru Miroşeanu, "să ia în serios" criza sanitară şi să se implice pentru deschiderea celor două etaje ale Spitalului Municipal.

1.211 cazuri de coronavirus în Bacău

În judeţul Bacău au fost confirmate, până acum, 1.211

cazuri de coronavirus.

Citeste si: Adevărul iese la iveală! Ce au descoperit medicii legiști la autopsia persoanelor decedate de COVID-19


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si