Șuncă de casă. Șunca de casă nu lipsește de pe mesele românilor la sărbătorile importante. Este un preparat specific Crăciunului alături de tobe, cârnați, lebăr, piftie și friptură. Iată o rețetă simplă cum poți prepara șunca de casă de porc fiartă cu usturoi sau boia de ardei!

Șuncă de casă.

Șuncă de casă: rețetă tradițională de Crăciun. Cum se prepară șunca de porc fiartă cu usutoi sau cu boia de ardei

[Sursa foto: Divaînbucătărie.ro]

Șuncă de casă fiartă cu usturoi sau boia de ardei- Ingrediente

  • 1,5 kg slănină
  • 1 căpățână mare de usturoi
  • 3 frunze dafin
  • 1 lingură boabe piper
  • 1-2 boabe ienibahar
  • Sare
  • Zeamă de varză sau apă
  • Boia de ardei dulce
  • 1 lingură ulei

Citește și: O tânără a fost nevoită să-și părăsească țara după ce a fost acuzată că este „prea grasă”

Șuncă de casă.

Șuncă de casă: rețetă tradițională de Crăciun. Cum se prepară șunca de porc fiartă cu usutoi sau cu boia de ardei

[Sursa foto: Gustos.ro]

Șuncă de casă fiartă cu usturoi sau boia de ardei- Mod de preparare

Se pune la fiert la foc mic zeama de varză și apoi se adaugă bucata de slănină. Pentru a fierbe în apă cu sare este nevoie de doi litri de apă la care se pune o lingură cu vârf de sare cât să fie cu două degete peste aceasta, potrivit atlasculinar.ro.

Se pun frunzele de dafin, boabele de piper și ienibahar.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Se lasă la fiert aproximativ 30-50 de minute în funcție de mărimea și grosimea pe care șunca o are. Dacă furculița intră și iese ușor din bucata de șuncă aceasta este fiartă. Se scoate și se lasă la răcit.

Citește și: Rețetă caltaboș cu orez: Așa se prepară, de fapt, acest fel de mâncare tradițional de Crăciun

Când s-a răcit puțin cu usturoi pisat amestecat cu puțin ulei și sare se freacă până bucata de șuncă este acoperită uniform.

După câteva ore, două sau trei se îndepărtează usturoiul pisat amestecat cu puțin ulei și sare de pe slănină cu un cuțit și se presară boia de ardei dulce mai multă sau mai puțină în funcție de preferințe. Se freacă bine pentru ca boiaua de ardei dulce să cuprindă toată bucata de șuncă și se pune între două funduri de tocat de lemn peste care se pune o greutate.

Șunca se dă la rece la frigider sau dacă este mai multă se poate congela.

Citește și: Care este cea mai bună făină pentru cozonac. Aluatul se va desface în fâşii! Reţetăde Crăciun


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si