Dana Luțu, reporter Kanal D, ne aduce mai multe informații:

Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul, ultima sărbătoare din anul bisericesc

„În fiecare an, pe data de 29 august se pomenește tăierea capului Sfântul Ioan Botezătorul. E ste ultima mare sărbătoare în anul bisericesc, deoarece pe 1 septembrie începe noul an.

Astăzi, credincioși au venit la biserică să se roage pentru sănătate și pentru liniște.

Îl sărbătoresc pe Sfântul Ioan, cel care i-a botezat pe toți păcătoși în râul Iordan și le-a arătat calea către credință. Despre credință și însemnătatea acestei zile ne vorbește părintele Emil Cărămizaru. Cum este această zi pentru creștinii ortodocși?”

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Emil Cărămizaru, preot: „Este o zi sfântă și tristă, pentru că ne aduce aminte de un fapt reprobabil din istoria generală a umanității și în special din istoria creștinismului: tăierea capului Sfântului Ioan Botezătorul despre care Mântuitorul spune așa: Dintre cei născuți din femeie nu a fost niciunul mai mare decât Ioan. De ce? Pentru că el este cel care îl identifică pe fiul lui Dumnezeu, pe Mesia.

De aceea biserica îl prăznuiește, îl cinstește, îl iubește.”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si