Călătorii care vin din 22 de ţări în care variante ale noului coronavirus” prezintă un risc”- precum Africa de Sud, Portugalia şi ţări din America de Sud- sunt vizaţi de aceste măsuri. Sosirile din aceste ţări sunt deja interzise persoanelor care nu sunt rezidente în Marea Britanie.

”Le cerem tuturor celor care vin şi a căror intrare (în regat) nu poate fi refuzată să se izoleze în locuinţe asigurate de către Guvern, de exemplu la hotel, timp de zece zile, fără excepţie”, a anunţat în Camera Comunelor premierul Boris Johnson.

Aceşti călători urmează să fie preluaţi la aeroport şi ”conduşi direct” la locul în care sunt plasaţi în carantină, a precizat liderul conservator.

Testul COVID-19 este necesar la intrarea în Marea Britanie

Persoanele care sosesc în Regatul Unit, prima ţară din Europa care a depăşit pragul de 100.000 de morţi din cauza COVID-19, sunt nevoite să prezinte un test covid-19 negativ şi să stea zece zile în carantină.

Citeste si: Andreea Moldovan anunţă modificarea unor indicatori legaţi de pandemie: „Aceste măsuri sunt menite să protejeze populaţia”

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

Această măsură înseamnă mai puţin decât plasarea în carantină la hotel a tuturor persoanelor care sosesc în regat- o măsură care a fost luată în considerare, dar care a fost până la urmă abandonată.

Şeful Guvernului britanic a anunţat miercuri că redeschiderea tuturor şcolilor, prevăzută după vacanţa şcolară din februarie, va fi amânată. Ea va avea loc începând de la 8 martie, în cazul în care obiectivul Guvernului de vaccinare a 15 milioane de persoane, considerate prioritare, inclusiv persoanele în vârstă de peste 70 de ani, până la jumătatea lunii februarie, este atins.

Citeste si: Vlad Voiculescu: „30% din vaccinări sunt în afara platformei de programare”

După redeschiderea şcolilor poate începe o ieşire treptată din izolare

”Alte restricţii economice şi sociale urmează să fie ridicate ulterior, pe măsură ce datele permit acest lucru”, a anunţat Boris Johnson.

Guvernul mizează pe o campanie de vaccinare masivă în vederea ieşirii din criza sanitară şi ridicării restricţiilor. Așadar, peste 6,8 milioane de persoane au fost vaccinate până în prezent cu prima doză de vaccin împotriva covid-19.

Citeste si: VIDEO Cum și-a găsit Alin Oprea tatăl natural? „Am ales special seara de Crăciun și vârsta de 33 de ani. Era vârsta la care Iisus Hristos s-a răstignit și luna în care s-a născut.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul dur în limba română al lui Michele Morrone după ce a vizitat o parte din atracțiile turistice din România- radioimpuls.ro

Citeste si: „Orașul Mântuirii” sau „mini-Grecia” de la malul Mării Negre. Așezarea antică ascunde un tezaur chiar lângă țărm- antena3.ro

Boris Johnson este acuzat de faptul că a subestimat amploarea crizei în primăvară, că a impus izolarea prea târziu şi că a ridicat-o prea repede, în vară, ignorând avizul oamenilor de ştiinţă. El a declarat marţi că a făcut ”tot ceea ce a putut” împotriva pandemiei covid-19 şi a prezentat scuze pentru bilanţul teribil care a făcut din Regatul Unit cea mai îndoliată ţară din Europa.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si