Polițiștii și procurorii DIICOT au făcut, ieri dimineaţă, 11 percheziții în București, în cadrul unei operaţiuni de amploare ce a fost denumită de autorități Hidra. 

În această acțiune au fost vizați adolescenți din familii înstărite, care ar fi vândut droguri în Capitală, dar și pe litoral. La audierile de la DIICOT au fost aduși și părinții lui Vlad Pascu.

Tatăl lui Vlad Pascu este cercetat după ieșirea nervoasă de la DIICOT unde a fost anchetat în calitate de martor

Tatăl lui Vlad Pascu este cercetat după ieșirea nervoasă de la DIICOT unde a fost anchetat în calitate de martor

[Sursa foto: Inquam Photo / George Călin]

Tatăl lui Vlad Pascu a accelerat și a intrat cu motocicleta în jurnaliști

Mihai Pascu, tatăl lui Vlad Pascu, a fost găsit într-unul dintre apartamentele din Sectorul 1 al Capitalei, pe care familia le are. Bărbatul a ajuns la DIICOT cu o cască de motociclist pe cap.

Când a plecat de la audieri, bărbatul a avut o ieșire nervoasă. A ieșit alergând din sediul DIICOT, a mers către motocicleta sa cu casca pe cap şi înconjurat de jurnaliştii care îi puneau întrebări, Mihai Pascu a vrut să plece accelerând motocicleta şi intrând în grupul din faţa lui.

Din primele informații doi cameramani au fost atinși de motocicletă dar nimeni nu a fost rănit grav încât să aibă nevoie de îngrijiri medicale.

Citește și: VIDEO- Acuzații de malpraxis la spitalul din Târgu-Jiu, după ce o femeie a murit în urma unei operații. Medicul ar fi primit mită din partea familiei victimei și ar fi înapoiat banii după deces

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Politia Capitalei s-a autosesizat după ce bărbatul a accelerat cu motocicleta şi a intrat în grupul de jurnaliști, când a ieșit de la sediul DIICOT.

"Cu privire la apariția în spațiul public a unor imagini, în care un bărbat ar fi intrat cu un scuter în reporterii aflați pe o stradă din Sectorul 3, Serviciul de Informare și Relații Publice din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București este abilitat să comunice următoarele: Polițiștii Capitalei s-au autosesizat și au demarat verificări în cauză, în vederea dispunerii măsurilor legale", a transmis Poliţia Capitalei. 

Bărbatul a fost plasat sub control judiciar. Acesta avea acasă muniție ilegală. Mihai Pascu a fost plasat sub control judiciar pentru nerespectarea armelor şi munițiilor. În cadrul perchezițiilor DIICOT, în locuinţa sa au fost găsite elemente de muniție.

Citește și: VIDEO- EXCLUSIV- Vlad Pascu și părinții acestuia, aduși la DIICOT pentru audieri/Bogdan Curelea: ”Nu poți să acoperi chiar la nesfârșit un astfel de copil”. Mama inculpatului a fost reținută

De asemenea, va fi cercetat pentru vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului, după ce a intrat cu motocicleta în grupul de jurnaliști prezenți la DIICOT.

"În cauză cercetările sunt continuate de către polițiști din cadrul Brigăzii Rutiere, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului, urmând a fi sesizată unitatea de parchet competentă. Precizăm faptul că bărbatul a fost testat în vederea stabilirii consumului de alcool, ori de substanțe interzise, ambele rezultate fiind negative", anunţă Poliţia Capitalei. 

Miruna Pascu a fost arestată preventiv pentru 30 de zile

Miruna Pascu, mama lui Vlad Pascu, a ajuns joi la DIICOT, unde a fost audiată ore în șir. Autoritățile suspectează că aceasta ar fi efectuat infracțiuni contra înfăptuirii justiției și ar fi încercat să șantajeze martorii din dosarul în care este implicat fiul său.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Unii dintre tinerii martori din dosar, care își petreceau serile alături de Vlad Pascu, ar fi fost sunați de mama lui, femeia încercând să îi convingă să nu vorbească nimic rău despre cele întâmplate. În cursul zilei de astăzi, ea a fost prezentată în fața magistraților cu propunere de arestare preventivă. Miruna Pascu și-ar fi recunoscut faptele în fața anchetatorilor și tot ea ar fi fost cea care i-ar fi aprovizionat pe tineri cu substanțe interzise la petreceri, potrivit antena3.ro

Avocatul Mirunei Pascu a declarat vineri că femeia a fost arestată preventiv pentru 30 de zile.

„Vlad Pascu este arestat, Miruna Pascu este arestată, de asemenea. Mai au un copil minor care a rămas singur acasă. Este o situaţie dramatică pentru toată familia. Vom reveni în cursul zilelor următoare cu un comunicat în care doamna Miruna Pascu îşi va exprima poziţia vizavi de toate solicitările”, a declarat avocatul Adrian Bendeac, potrivit News.

„De ieri dimineaţă de la ora 6 suntem în percheziţii domiciliare, au fost activităţi susţinute ieri la dosar, nu mă puneţi în situaţia în care să spun aspecte din dosar care nu sunt sau sunt nepublice”, a mai adăugat avocatul.

Citește și: VIDEO- Percheziții la mai mulți tineri, apropiați ai lui Vlad Pascu, care s-ar ocupa cu traficul de substanțe interzise. Mama tânărului, acuzată că ar fi încercat să șantejeze martorii/ Vlad Pascu: „Îmi pare rău”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si