Războiul dintre Israel și Hamas pare departe de a se termina. Oficialitățile chineze se tem de faptul că războiul din Orientul Mijlociu ar putea să se extindă.

Ambasadorul Zhai Jun se află în strânsă legătură cu liderii din Orient. Zhai Jun dorește ca războiul să se termine, pentru ca oamenii nevinovați să nu mai aibă de suferit.

Războiul din Orient s-ar putea extinde

Zhai Jun a reprezentat China la Summit-ul de pace organizat sâmbătă la Cairo, în Egipt. Confeința de pace s-a bazat pe găsirea de modalități prin care războiul dintre Israel și Hamas poate fi oprit.

Referitor la situația războiului, trimisul Chinei este îngrijorat de expasiunea rapidă a conflictului.

„Se răspândesc și conflictele armate de-a lungul granițelor israelo-libaneze și israelo-siriene”, se pare că a transmis la Summit-ul din Cairo, Zhai Jun, potrivit globaltimes.ro.

Zhai Jun și-a păstrat poziția fermă de condamnare a actelor de război care se petrec în Orientul Mijlociu, invocând suferința și teroarea îndurată de civilii din zonă. Trimisul Chinei a insistat asupra necesității implicării liderilor din mai multe state în combaterea conflictului.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

China condamnă ferm încălcare dreptului internațional de război de care beneficiază Israelul, care a ucis mii de oameni.

Citește și: Israelul a creat unitatea specială "Nili", care să-i vâneze pe toți militanții Hamas implicați în atacul din 7 octombrie

Zhan Jui

Zhan Jui

[Sursa foto: Twitter]

Oficialul Chinei a subliniat importanța opririi definitive a războiului invocând criza umanitară din Fâșia Gaza. Acesta a continuat precizând că dacă oamenii nu vor fi ajutați, șansele ca războiul să se extindă sunt foarte mari.

„Comunitatea internațională ar trebui să mențină calmul și reținerea, să susțină obiectivitatea și corectitudinea, să promoveze detensionarea conflictului, să deschidă canalele de ajutor umanitar cât mai curând posibil și să evite cauzarea unui impact mai mare asupra securității regionale și internaționale”, a continuat, potrivit globaltimes.ro, Zhai Jun.

De asemenea, după declarațiile susținute, Zhai Jun a venit cu o propunere în vederea abolirii conflictului armat al Orientului Mijlociu, care se află pe cale de expansiune.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Ambasadorul din China consideră că războiul poate fi oprit dacă ar fi înființat un stat independent, Palestina. Astfel, „soluția cu două state”, după cum a numit-o Zhai Jun, reprezintă siguranța păcii între Palestina și Israel, modalitatea prin care națiunile arabe și evreiești ar coexista în armonie.

A 17-a zi de război între Israel și Hamas

Astăzi se împlinesc 17 zile de război în Orientul Mijlociu, după ce gruparea Hamas, din Palestina, a atacat Israelul. Zecile de atacuri au ucis mii de civili, iar oamenii care au reușit să supraviețuiască se tem pentru viața lor.

Sâmbătă, la Cairo, a avut loc o conferință de pace unde liderii din toată lumea au participat pentru a găsi soluții prin care pot aboli războiul din Orientul Mijlociu.

La această conferință au participat, printre liderii din Orientul Mijlociu și oficialități din S.U.A, China, Rusia, dar și din statele Europene.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si