„Tara noastra este numai si numai pentru familia traditionala. Adica asa cum e dat de la Dumnezeu, casatoria intre un barbat si femeie, natural, copiii sa fie facuti intre un barbat si o femeie. Suntem o tara ortodoxa, traditia noastra stramoseasca e ca e mai greu sa acceptam sau sa intelegem relatiile intre persoane de acelasi sex. Romania e o tara cu principii si credinta mai mare decat altii.

Niciodata eu, ca obstetrician, n-o sa accept ca un copil sa nu fie nascut, sa aiba doi barbati tata si mama sau doua femei, pentru ca se va defecta din acel moment. Cum ar fi un copil sa traiasca cu doi barbati?”, argumenteaza deputatul PSD Catalin Radulescu, unul dintre sustinatorii familiei traditionale.

Si Oana Florea (PSD) merge tot pe religie. „Daca ne uitam, chiar si de la Adam si Eva, familia a fost formata dintr-un barbat si o femeie, nu din doi Adami si doua Eve. si cred ca un certificat de casatorie nu schimba cu nimic relatia dintre doua persoane” ,  spus ea. Cu toate acestea, Florea crede ca „adoptia unui copil este o problema pe care trebuie sa ne-o punem cu totii, cum creste el mai echilibrat, intr-o familie formata dintr-un barbat si o femeie sau intr-o familie cu doi tati sau doua mame.

Cred ca asta este cea mai importanta intrebare”.

Redefinirea familiei a fost sustinuta si de Opozitie. „In democratie, si minoritatile trebuie sustinute si protejate, dar si majoritatile au dreptul sa utilizeze acest instrument democratic validat printr-un referendum de a se supune validrii publice un subiect sau altul.

Cultele crestine au considerat ca acest lucru trebuie stipulat si in Constitutie”, a spus presedintele PMP. In esenta, spune Eugen Tomac, demersul in sine este unul de sorginte religioasa. Ca atare, ii indeamna pe romani sa voteze „da” la referendum, pentru un singur motiv: morala crestina.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Mama lui Gabriel Vasiliu rupe tăcerea, după ce nora ei a fost ucisă în Olanda! Femeia face primele dezvăluiri despre crima halucinantă. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu Ana-Maria- wowbiz.ro

Citeste si: O filmare din Coreea de Nord arată ce pățesc niște fete care au fost prinse uitându-se la filme sud-coreene. Imaginile au provocat șoc- antena3.ro

„Fiecare roman trebuie sa isi exprime optiunea, fie ca vorbim de alegeri parlamentare, locale sau pentru modificarea Constitutiei. Absenteismul nu este o solutie in democratie”, a spus si deputatul PNL Ben-Oni Ardelean.

Doar cei de la USR s-au pozitionat impotriva redefinirii familiei. „Este un referendum absolut inutil. Nu este nevoie de modificarea Constitutiei pe acest subiect, familia este deja definita in Codul Civil, iar casatoria in Romania poate avea loc doar intre un barbat si o femeie”, a declarat liderul USR Ionut Mosteanu, pentru Libertatea.

Mai mult, familia poate fi de mai multe tipuri, sustine el: formata din soti, cu copii sau fara copii, familia monoparentala, familia formata din bunici cu nepoti.

Referendumul pentru redefinirea familiei ar urma sa aiba loc pe 7 octombrie.

sursa: libertatea.ro

Citeste si: Dinu Maxer vorbește despre infidelitățile din relația cu Nicoleta Luciu: „Mi-a fost greu să fiu fidel. N-am reușit. Sunt persoane publice infidelitățile mele.”- kfetele.ro

Citeste si: Detalii cutremurătoare despre crima care a șocat o lume întreagă! Cum și-a găsit sfârșitul Kristina Joksimovic, fostă Miss Elveția?- radioimpuls.ro

Citeste si: Cele mai spectaculoase ținute de la MTV Music Awards 2024. Cum au apărut vedetele pe covorul roșu- antena3.ro

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si