Polifagia sau apetitul excesiv poate fi un semn ca ar trebui sa faceti o vizita medicului, pentru investigatii amanuntite.  Iata care sunt posibilele cauze pentru care va e foame mereu si alte simptome la care trebuie sa fiti atenti! Foamea permanenta si setea excesiva, semne ale diabetului.
Organismul transforma zaharul din alimente in glucoza, „combustibilul” care ne ajuta sa fim energici si concentrati.
Incazul persoanelor diabetice, glucoza este eliminata prin urina si, astfel, apare senzatia de foame.


Alte simptome ale diabetului includ: setea excesiva, vederea incetosata, ranile si taieturile care se vindeca greu, oboseala si furnicaturile ori durerile la nivelul mainilor sau picioarelor. O alta cauza a foamei excesive este hipoglicemia, adica nivelul extrem de redus al glucozei din sange, care poate fi cauzata atat de diabet, cat si de hepatita, boli renale sau disfunctii tiroidiene.
Hipoglicemia este insotita si de simptome precum: incoerenta, anxietate, ritm accelerat al inimii, tremuraturi si transpiratie excesiva.
Somnul insuficient si stresul
Daca nu va odihniti destul, riscati sa va confruntati si cu o senzatie permamenta de foame. Potrivit specialistilor, persoanele care nu dorm destul au un apetit mult mai crescut si se satura mult mai greu, preferand in special alimentele foarte grase si calorice. Modificarile de dispozitie, lipsa de concentrare, luarea in greutate si somnolenta in timpul zilei sunt alte semne ca nu va odihniti suficient.

Pe de alta parte, stresul elibereaza in organism cortizol, un hormon care amplifica senzatia de foame, in special pofta de dulciuri si grasimi.
Accesele de furie, durerile de cap si cele de stomac sunt alte semne care pot indica faptul ca sunteti prea stresati.
Unele medicamente si… sarcina
Antihistaminicele, antidepresivele, antidiabeticele si unele medicamente antipsihotice pot creste senzatia de foame.
De asemenea, daca mancati foarte mult si totusi va e foame, o posibila sarcina poate fi raspunsul.

Alte semne ale sarcinii sunt: intarzierea menstruatiei, nevoia urgenta de a urina, senzatia de greata, umflarea si sensibilitatea sanilor. Probleme cu tiroida Tiroida are un rol foarte important in organism, iar disfunctiile la nivelul acestei glande pot declansa numeroase simptome neplacute.
De exemplu, in hipertiroidism apar simptome precum: puls accelerat, nervozitate, transpiratie abundenta, slabiciune musculara, senzatie de foame exagerata si sete.
S sucurile carbogazoase indulcite pot intretine senzatia de foame, favorizand astfel luarea in greutate.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si