Vă prezentăm mai multe tipuri de afaceri cu fonduri europene nerambursabile. Și în 2022 poți accesa fonduri europene pentru a începe propriul tău business. Tot mai mulți antreprenori au început să facă asta și au dezvoltat start-up-uri de succes. 

Ce afaceri poți începe în 2022 cu fonduri europene

În ultimii ani, fondurile europene au devenit o sursă stabilă și accesată de cei care vor să înființeze o afacere, dar nu au întreaga sumă necesară.

Service auto

Este un business ideal pentru o persoană pasionată de mașini. Trebuie să știi că dacă ești hotărât să lansezi o astfel de afacere, costurile pot fi acoperite integral cu ajutorul fondurilor europene nerambursabile. 

Astfel, dacă vrei să-ți maximizezi profitul și să crești cât mai rapid business-ul, ar trebui într-o primă fază să te axezi în proporție de 70% pe tinichigerie și 30% pe mecanică. Vei avea un flux constant de clienți, după care îți poți axa serviciile mai mult pe partea de mecanică, pentru a reuși să ai un profit mai mare.

Este o afacere cu care nu poți da greș prea ușor. Mașini care au nevoie de reparații vor fi întotdeauna. Singurul impediment va fi modul în care te promovezi, pentru a fi cât mai vizibil.

Spațiu educațional

O altă idee ingenioasă de afacere în 2022 ar fi un spațiu educațional, care poate fi o afacere profitabilă încă de la început, dacă faci un plan bine pus la punct. Este foarte importantă alegerea personalului calificat, a echipamentelor de joacă, precum și orientarea spre învățarea distractivă. 

Poți începe prin oferirea unor cursuri pe timpul verii, pentru a vedea cum sunt primite și apoi să extinzi afacerea pentru a o transforma într-o grădiniță.

Ce este de menționat este faptul că tot mai mulți copii optează pentru metode alternative de învățare pentru copiii lor.

Tipuri de afaceri pe care le poți începe cu fonduri europene în 2022

Tipuri de afaceri pe care le poți începe cu fonduri europene în 2022

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: VIDEO| Gerul i-a dat o idee de afacere unui inginer peisagist din județul Cluj. Omul a realizat un veritabil iglu în propria sa curte

Laborator de cosmetice naturale

Probabil că ai observat cum în ultima vreme, acest trend cât mai natural este într-o continuă creștere pe partea de alimentație, dar și pe partea de cosmetice.

Tot mai multe persoane optează pentru cosmetice bio, pentru că au rezultate mai bune și sunt mai prietenoase cu corpul nostru.

Cererea este destul de mare, iar cum există destule nișe încă neacoperite, poți opta pentru o finanțare din fonduri europene.

Specialiștii din acest domeniu consideră că în următorii ani, cererea pentru astfel de produse se va dubla, deci nu a fost nicicând un moment mai bun să deschizi un astfel de business.

Spălătorie Auto

Chiar și în 2022 există o cerere foarte mare, care trebuie acoperită în domeniul spălătoriilor auto, mai ales în zonele urbane.

Avantajul acestui gen de business, este că nu va trebui să-ți vânezi clienții. Ei vor veni singuri la tine.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Majoritatea șoferilor, ajung minim o dată/săptămână la spălătoria auto și cheltuiesc în medie 50 de lei pe lună pentru astfel de servicii.

Astfel, dacă ești hotărât să lansezi nu astfel de business trebuie să știi că investiția în echipamente se încadrează între 20.000 și 50.000 euro.

Toate aceste costuri sunt considerate eligibile în cadrul programelor de finanțare europeană, deci ți le poți acoperi integral. Mai mult, încasările pe timp de vară se pot dubla pentru că și numărul clienților crește foarte mult. Îți poți scoate investiția chiar în primele luni de la începerea afacerii.

Cultură de Lavanda

Acest tip de afacere nu a fost foarte cunoscut, până în ultimii ani. Interesul pentru “aurul mov” a crescut în ultimii ani, de cand a devenit cunoscut faptul că profitul care se poate obține dintr-o astfel de afacere ajunge până la 9000 de euro/hectar. 

Însă, ai nevoie de ceva cunoștințe în domeniu, pentru a putea ajunge la profit cu un astfel de business. Evident, cultura de lavanda necesită întreținere, însă planta este destul de rezistentă, nefiind afectata de temperaturi joase sau ridicate (rezistă până la 40 grade Celsius sau până la minus 20 de grade Celsius).

Tipuri de afaceri pe care le poți începe cu fonduri europene în 2022

Tipuri de afaceri pe care le poți începe cu fonduri europene în 2022

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: VIDEO -O învățătoare s-a reinventat în pandemie -face cosmetice vegane

Solarii pentru legume Bio

Cu toții știm că majoritatea legumelor și fructelor de pe piață sunt fie importate, fie injectate. Astfel solariile cu legume/fructe bio sunt extrem de apreciate de finanțatorii europeni și reprezintă o oportunitate de investiție.

Studio Foto-Video

Această idee de business se aplică în special celor care au o pasiune pentru fotografie sau filmare. Îți poți transforma această pasiune într-un adevărat business, care să-ți aducă lunar câteva mii de euro. 

Dacă vrei să pornești un astfel de business prin programul Start-Up Nation, trebuie să ai deja un plan bine pus la punct. Va trebui să știi următorii pași:

  • Cât de mare va fi spațiul unde îți vei desfășura activitatea
  • Care este nișa specifică pe care te vei axa
  • Care va fi publicul tău țintă
  • Ce tip de aparatură ai nevoie pentru a-ți desfășura activitatea

În momentul în care știi răspunsul la aceste întrebări poți accesa aceste fonduri europene nerambursabile.

Poate fi o afacere profitabilă dacă serviciile pe care le oferi vor fi pe măsura așteptărilor. În momentul în care vei începe să ai clienți mulțumiți, tot mai multe recomandări vor veni către tine.

Care sunt principalele criterii de eligibilitate pentru a primi fonduri europene în 2022

Lista celor care pot primi finanțare prin fonduri europene nerambursabile, cuprinde următoarele categorii:

Întreprinderile mici și mijlocii (IMM-uri) – Un IMM este o întreprindere cu 50-250 angajați și cu o cifră de afaceri mai mică de 50 de milioane de euro pe an

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

ONG-urile – organizațiile neguvernamentale și cele ale societății civile 

Afacerile dezvoltate de tineri – Astfel de programe se adresează tinerilor cu vârsta cuprinsă între 13 și 31 de ani, organizațiilor de tineret sau altor grupuri care lucrează pentru dezvoltarea socială și economice a tinerilor

Cercetătorii – Există mai multe surse de sprijin dedicate organizațiilor sau persoanelor fizice implicate în cercetare. 

Agricultorii – agricultorii sau administratorii terenurilor pot solicita plăți prin intermediul politicii agricole comune

Autoritățile publice – autoritățile locale, regionale sau naționale pot solicita fonduri europene nerambursabile pentru dezvoltare și eficientizare.

Important de menționat este că viitorul antreprenor sau investitor care va accesa fonduri nerambursabile ar trebui să aibă o societate cu cel puțin un salariat, asta deoarece oricât de automatizate ar fi procesele sau unitatea de producție, tot este necesar ca cineva să se ocupe de zona operațională.

Citeste si: ASTA este cea mai parfumata afacere din Romania! EI sunt cei care au dat lovitura!


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si