Tiramisu. Rețeta perfectă pentru Revelion 2023. Pe lângă rețetele tradiționale de Revelion, puteți opta și pentru un desert delicios făcut în casă, care va fi apreciat de toți membrii familiei.

Tiramisu este un preparat delicios și foarte ușor de preparat. Este aromat și foarte accesibil. Mai jos îți vom prezenta rețeta de tiramisu, pas cu pas!

Iată ce trebuie să faci pentru a obține cel mai bun tiramisu!

Ingrediente:

  • 200 ml cafea tare
  • 40 ml coniac
  • 4 ouă
  • 50 g zahăr
  • 500 g mascarpone
  • 150 g pişcoturi
  • 2-3 linguri cacao

Mod de preparare:

Mai întâi, se prepară cafeaua şi se lasă la răcit, apoi se pregătesc celelalte ingrediente. Gălbenuşurile se separă de albuşuri în două vase și se pune zahărul peste gălbenuşuri. Cu ajutorul mixerului, reglat la o viteză medie, se amestecă gălbenuşurile cu zahărul.

Apoi, gălbenuşurile se mixează cu zahărul circa 2 minute, până ce acesta se dizolvă complet. Mascarpone se freacă până se înmoaie puţin şi se pune peste crema de gălbenuşuri.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Rezultate parțiale. Se numără ultimele voturi. Luptă strânsă între Elena Lasconi și Marcel Ciolacu pentru turul doi- antena3.ro

Citeste si: REZULTATE EXIT-POLL-URI la alegerile prezidențiale 2024- primul tur. Marcel Ciolacu și Elena Lasconi, în turul doi- wowbiz.ro

Citește și: Cozonac pufos ca la mama acasă: Rețeta tradițională de Crăciun

Astfel, cu ajutorul mixerului, brânza mascarpone se amestecă cu crema de gălbenuşuri. Totul se mixează timp de 1 minut, până ce se obţine o cremă omogenă, cu aspect lucios.

După care, mixați albușurile circa 2 minute, până ce se obţine o spumă care se desprinde de vas. Peste crema de mascarpone şi gălbenuşuri se adaugă albuşurile bătute spumă şi se amestecă. În siropul de cafea cu coniac se pun pișcoturile şi se aşază într-o tavă. Peste pişcoturi, se pune jumătate din crema de mascarpone, apoi se adaugă încă un strat de pişcoturi.

La final, se întinde restul de cremă, iar pe deasupra se ornează cu cacao. Desertul se pune la frigider cel puţin 3 ore.

Citește și: Tort diplomat: Rețeta perfectă pentru Crăciun 2022 sau Revelion 2023

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si