Se spune ca in aceasta zi, Sfantul Ieremia aduce rod si belusug recoltelor, iar celor care nu sarbatoresc cum se cuvine, le va strica recoltele cu piatra.  Cine nu sarbatoreste Armindenul nu are parte de bucate, de roade, de holde, noteaza stiri.tvr.ro.

“Ziua de Arminden" sau “Ziua Pelinului" se sarbatoreste in Transilvania, Banat, Bucovina si Moldova la 1 mai, in Tara Lapusului de Rusalii, in Muntenia si Oltenia pe 23 aprilie, de Sangiorz.

Se spune ca in ajunul acestei zile, pentru ca viforul si grindina sa nu se abata asupra satului, femeile nu lucreaza nici in casa, nici pe camp. In aceasta zi nu se folosesc nici boii la camp pentru ca aduce dupa sine moartea animalelor sau imbolnavirea oamenilor.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Totodata, pelinul recoltat in aceasta zi constituie leac pentru tratarea durerilor de stomac, a umflaturilor si a bolilor de ochi.

Tot astazi, oamenii trebuie sa ii pomeneasca pe cei care au murit inecati.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si