Doua cruci din gheata, care vor fi expuse pe Faleza Dunarii, la Galati, in ziua de Boboteaza sunt pastrate intr-o camera frigorifica a unei societati comerciale.

De doua zile, muncitorii lucreaza la bucatile din gheata, pentru ca duminica sa primeasca binecuvantarea arhiepiscopului Dunarii de Jos.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

La Neamt, in schimb, crucea se pregateste in aer liber, ca odinioara. Dis de dimineata, preotul paroh din comuna Brusturi a facut semnul crucii pe un lac din apropierea bisericii. Apoi a inceput sa sparga gheata...la propriu.

S-au taiat bucati groase de 14 centimetri, iar cu ajutorul unui utilaj, acestea au fost transportate in fata bisericii. Aproape 4 ore a durat operatiunea.

Printre obiceiurile de Boboteaza este si CHIRALEISA: o formula liturgica rostita de oameni, ce anunta venirea preotului sa sfinteasca locuintele.

Copiii au primit bani de la sateni, iar preotul a intrat cu agheazma in fiecare casa.

Maine in Ajunul Bobotezei se tine post negru. De la Slujba de Boboteaza se ia aghiazma mare, pe care credinciosii o beau dimineata, pe stomacul gol.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si