Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Prahova, Raluca Vasiloae, pasarela metalica, in greutate de patru tone, lunga de 17 metri si inalta de trei metri, care sustinea mai multe conducte ce fac parte din reteaua de termoficare a orasului Ploiesti, a cazut peste liniile ferate.

In momentul in care pasarela s-a prabusit, in zona nu treceau nici garnituri feroviare, nici oameni.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Pasarela blocheaza cinci linii de cale ferata in zona Garii de Vest, traficul feroviar fiind complet blocat. Prin Gara de Vest Ploiesti trec toate trenurile care fac legatura intre Bucuresti si orasele din Transilvania.

Pompierii se afla in zona si asigura masurile de prevenire a altor incidente.
Compania Nationala de Cai Ferate „CFR” SA precizeaza, intr-un comunicat de presa, ca in urma prabusirii pasarelei peste cele cinci linii din statia CF Ploiesti Vest au fost rupte si firele de contact care asigurau alimentarea cu energie electrica a locomotivelor.

La aceasta ora, sunt oprite pe traseu sase trenuri de calator: 16032 (Brasov-Bucuresti)- stationeaza in gara Ploiesti Vest, 15124 (Slanic – Ploiesti Vest)- stationeaza in Gara Ploiesti Vest, 1644 (Baia Mare-Bucuresti Nord) - stationeaza in Buda, 15531 (Bucuresti- Brasov)- stationeaza la intrarea in Ploiesti Vest, 1631 (Brasov-Bucuresti)- stationeaza la intrare in Ploiesti Vest si 3001  (Bucuresti- Brasov)- stationeaza
in Brazi.

Conform sursei citate, reprezentantii CFR SA si cei ai operatorilor de transport feroviar de calatori analizeaza in acest moment solutiile de continuare a traficului feroviar pe raza statiei Ploiesti Vest.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si