Tratarea cu sterozi a bolnavilor de Covid-19 aflaţi în stare critică reduce riscul de deces cu 20%, potrivit unei analize a şapte studii clinice efectuate la nivel internaţional, ceea ce a a determinat Organizaţia Mondială a Sănătăţii să îşi revizuiască recomandarea faţă de acest tratament, potrivit News.ro.

"Vieţile lor au fost salvate"

Analiza, care a colectat date din studii clinice separate referitoare la doze scăzute de hidroxicortizon, dexametazonă şi metilprednisolon, arată că steroizii îmbunătăţesc ratele de supravieţuire ale pacienţilor bolnavi de Covid-19 internaţi la terapie intensivă.

”Steroizii sunt ieftini şi deja disponibili, iar analiza noastră a confirmat că au eficacitate în reducerea deceselor în rândul persoanelor cel mai grav afectate de Covid-19”, a declarat Jonathan Sterne, profesor de statistică medicală şi epidemiologie la Bristol University din Marea Britanie, care a lucrat la acestă analiză.

Citeste si: Rugăciune pentru bani. Vei atrage banii ca un magnet. Când trebuie rostită

”Acest lucru este echivalent cu supravieţuirea a circa 68% dintre pacienţii cei mai bolnavi de Covid-19 după tratamentul cu corticosteroizi, comparativ cu circa 60% în cazul absenţei corticosteroizilor”, arată un comunicat al cercetătorilor.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Cătălin a căzut 300 de metri în gol pe Munții Bucegi! Cum s-a întâmplat tragedia?!- wowbiz.ro

Citeste si: Echinacea, floarea care ajută sistemul imunitar: Poate reduce inflamația și este un antioxidant puternic. Ce beneficii pentru piele are- antena3.ro

Citeste si: Verdict dur din partea judecătorilor pentru interlopul acuzat că și-a omorât iubita în bătaie! Marina a murit în spital, după ce Alexandru Iordan spune că ”i-am dat două palme” EXCLUSIV

Coordonatoarea OMS pentru tratamente clinice, Janet Diaz, a spus că agenţia şi-a actualizat recomandarea pentru a include ”o recomandare puternică” referitoare la utilizarea steroizilor în cazul pacienţilor cu forme grave şi critice de Covid-19.

Citeste si: Românii, rată mică de imunizare în fața noului coronavirus! Vestea-șoc adusă de Nelu Tătaru

Citeste si: Nelu Tătaru: „Am avut o relaxare exagerată. Va fi o toamnă plină!”

”Dovezile arată că dacă administrezi corticosteroizi...există cu 87 de decese mai puţine la 1.000 de pacienţi. Vieţile respective au fost salvate”, a spus Diaz la un eveniment live online al OMS.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si