„Sistemul medical din România are un dublu standard. Dacă ești demnitar beneficiezi de atenție sporită și transfer la o unitate medicală mult mai bine dotată. Este și cazul Nataliei Intotero, Ministrul Familiei, care, din Râmnicu Vâlcea, a ajuns la Spitalul Militar din capitală. Astăzi a fost externată fără probleme grave. În alte cazuri, transferuri care se impun cu adevărat sunt amânate până când e prea târziu pentru pacienți.”,

a spus Christian Sabbagh.

După accident, Natalia Intotero a fost transferată la Spitalul Județean Râmnicu Vâlcea. Starea de sănătate i-a permis chiar să facă postări pe Facebook și să le mulțumească medicilor din Vâlcea, doar că nu a rămas în spitalul respectiv, ci a fost transferată la Carol Davila, unitate medicală militară de top.

De ce a fost nevoie de acest transfer?

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Mama lui Gabriel Vasiliu rupe tăcerea, după ce nora ei a fost ucisă în Olanda! Femeia face primele dezvăluiri despre crima halucinantă. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu Ana-Maria- wowbiz.ro

Citeste si: A murit „cel mai monstruos culturist din lume”. Sportivul mânca de 7 ori pe zi, peste 16.000 de calorii- antena3.ro

„Dar nu cred că e așa de importantă treaba asta. Ce e așa de important că a plecat de la noi la București? A fost transferată la București, la un spital din București, pentru că așa este normal, așa este protocolul nostru.

Pacient care a avut un accident rutier trebuie supravegheat măcar 24 de ore.”,  a spus Florin Ghiță, director general al spitalului județean Râmnicu Vâlcea.

Premierul Ciolacu și-a vizitat colega de guvern. Din cele 2 poze descoperim o rezervă ca o cameră de hotel, inclusiv cu un tablou pe perete. Desigur, dotările medicale sunt de ultimă generație. În schimb, pacienții fără funcții, cum e cazul lui Sorin, stau și așteaptă mult și bine.

„Ministrul a fost tratat cum trebuie. Noi, oamenii de rând, mai puțin bine. Din contră, ieri m-am operat la mână și m-a cam certat puțin doctora, vorbea foarte arogant. Am stat vreo 5 ore până am ajuns la etaj în salon, după care au mai urmat vreo trei ore de așteptare.”, a spus Sorin.

Iată un alt exemplu, un copil de un an și jumătate, în stare gravă, pentru care părinții au cerut transferul de la Calafat la Craiova.

„Ne-am rugat nu știu de cât: trimite-mă la Craiova... Nu, că nu e copil de Craiova”, a spus mama îndurerată

Medicii au acceptat transferul când a fost prea târziu. Micuțul a murit la scurt timp după ce a prins un loc într-un spital mai bine dotat. În 2019, în schimb Parlamentarul Virginel Iordache a fost transferat cu elicopterul SMURD de la Suceava la București. Avea dureri de cap și diaree. Costul transferului este estimat la peste 4 000 de euro.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si