Trei rețete delicioase și inedite cu cireșe. Dacă și voi iubiți cireșele și poate aveți câteva care par că se strică, ei bine, nu le aruncați, deoarece v-am pregătit câteva rețete delicioase și inedite cu fructele verii.

Trei rețete delicioase și inedite cu cireșe

Pandișpan cu cireșe

Poate una dintre cele mai simple rețete, pandișpanul cu cireșe este extrem de gustos și rapid de făcut! 

Ingrediente:

  • 5 ouă;
  • 200 g zahăr;
  • praf de copt;
  • 500 g cireșe;
  • 200 g făină.

Mod de preparare: Batem ouăle împreună cu zahărul până când compoziția devine albicioasă, precum o cremă. E posibil să fie nevoie să batem aproximativ 15 minute. În această compoziție încorporăm făina, puțin câte puțin, adăugând ulterior și praful de copt. 

Citește și: Cum se prepară cea mai bună tartă de vișină

Curățăm cireșele de sâmburi și le tăiem în jumătate, după care le adăugăm compoziției. Așezăm compoziția într-o tavă, pe o hârtie de copt și punem la cuptorul preîncălzit pentru jumătate de oră, la aproximativ 200 grade. 

Poftă bună!

Tartă cu cireșe

Trei rețete delicioase și inedite cu cireșe

Trei rețete delicioase și inedite cu cireșe

[Sursa foto: PixaBay]

Ingrediente:

– 300 g făină

– 100 g unt la temperatura camerei

– 1 ou

– 50 g smântână

– 50 g zahăr pudră

– 1 plic de zahăr vanilat

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

– un praf de sare

– 400 g iaurt

– 30 g amidon sau făină

– 3 ouă

– 150 g zahăr

– Esență de vanilie

– 50 g griș

– 400-500 g cireșe

Mod de preparare:  Se pregătește prima dată aluatul, pentru care amestecăm toate ingredientele și le frământăm până când compoziția devine omogenă. După aceea, putem băga aluatul la frigider timp de câteva ore.

Pregătim apoi crema cu iaurt, pentru care separăm ouăle și batem albușurile cu zahărul. Punem zahărul treptat și amestecăm până când se obține o bezea.

Într-un alt bol, amestecăm iaurtul cu gălbenușurile, zahărul, esența de vanilie, amidonul și grișul.

Ulterior, peste amestecul cu iaurt adăugăm bezeaua și amestecăm ușor toată compoziția. Scoatem aluatul de la frigider și tăiem un sfert din el, pe care îl punem din nou la rece.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citește și: Brânza topită: perfectă pentru sendvișurile copilului tău

Întindem bucata respectivă de aluat într-o tavă și îl dăm la cuptor pentru aproximativ 10 minute la 180 de grade. Scoatem aluatul din cuptor și punem compoziția de iaurt și ornăm cu fructele alese de noi, în acest caz cu cireșele, dar se pot adăuga și alte fructe, după preferințe.

Cu bucata de aluat de la frigider decorăm tarta exact așa cum ne dorim. De exemplu, putem să tăiem aluatul în formă de fâșii sau să îl rupem în bucățele.

Punem apoi tarta la cuptor pentru aproximativ 40 de minute.

Poftă bună!

Brioșe cu cireșe

Ingrediente:

  • 55g migdale feliate
  • 125 g unt la temperatura camerei
  • 125 g zahăr pudră+ suplimentar
  • 3 ouă
  • 150 g făină cu agent de creștere, cernută
  • 250 g cireșe
  • 100 g gem de cireșe
  • frișcă
  • 12 forme de brioșe

 

Mod de preparare:

Încălziți cuptorul la 175°C. Rumeniți migdalele într-o tigaie timp de 3 minute, apoi sfărâmați-le într-un procesor de alimente; peste acestea adăugați pe rând untul, zahărul pudră și ouăle. La final turnați făina și amestecați până se omogenizează.

Tăiați cireșele în jumătăți și scoateți sâmburii. În tava de cuptor așezați 12 forme de brioșe și turnați câte o lingura din compoziția de migdale în fiecare formă. Peste acestea mai adăugați câte o linguriță mică de gem și câteva cireșe.

Brioșele se lasă la cuptor 20 minute, până se rumenesc. După ce s-au răcit se presară puțin zahăr pudră și se servesc cu frișcă.

Poftă bună!


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si