Roy Hargrove, un cunoscut trompetist american, s-a stins din viaţă la vârsta de 49 de ani. Anunţul a fost făcut pe pagina de Facebook a muzicianului. 
 
"Cu mare tristeţe şi devastaţi de durere anunţăm dispariţia lui Roy Hargrove pe 2 noiembrie, la vârsta de 49 de ani", se precizează pe contul de Facebook al trompetistului.
 
Roy Hargrove s-a impus de la o vârstă fragedă, la sfârşitul anilor 1980, devenind unul dintre liderii mişcării neo-bop, o formă de jazz foarte ritmat care a influenţat în special R&B-ul şi hip-hop-ul. 
 
Potrivit agentului său Larry Clothier, contactat de postul de radio NPR, el a suferit un infarct, după o spitalizare legată de probleme de rinichi, artistul fiind sub dializă de mulţi ani. 
 
El a câştigat în timpul carierei două premii Grammy, în 1998 şi 2003, pentru o colaborare cu pianistul Herbie Hancock, potrivit stiripesurse.ro.
 
Autor: Andreea Ciobanu 
 

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si