Anastasia Grachova și Anton Sokolov sunt medici de profesie și imediat după izbucnirea războiului din Ucraina au devenit voluntari, oferindu-le îngrijire medicală gratuită persoanelor fără posibilități din Harkov.

Citeste si: Un șofer a intrat cu mașina în Ambasada Rusiei din Capitală. Autoturismul a luat foc, șoferul a murit ars

Cu toate că trupele militare ale lui Vladimir Putin  s-au retras din mai multe părți ale Ucrainei în ultimele zile, Harkov şi partea de sud-est țării continuă să se confrunte cu bombardamente la ordinea zilei.

Cei doi tineri și-au unit destinele între ruinele de la Harkov

Cei doi tineri au fost fotografiați la scurt timp după ce și-au oficializat ceremonia de căsătorie printre ruinele unui complex comercial din Harkov, relatează DailyMail.

Citeste si: Cine este bărbatul care s-a sinucis în fața Ambasadei Rusiei din București

Conform presei din Harkov, în momentul în care orașul a rămas fără provizii, Anastasia și Anton au organizat o strângere de fonduri cu scopul de a achiziționa medicamente pentru civilii ucraineni care aveau nevoie urgentă de tratament.

Un cuplu de ucraineni au demonstrat lumii întregi că dragostea învinge orice război. Cei doi tineri și-au sărbătorit nunta printre ruinele din Harkov

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citeste si: Sute de locuitori din orașul Hostomel, de lângă Kiev, daţi dispăruţi. Mulți au fost răpiți de ruși

Maria Avdeeva, director de cercetare la Asociația Experților Europeni, a povestit că a fost prezentă la ceremonia de cununie a celor doi. Aceasta a postat pe pagina sa de Twitter următorul mesaj:

„Anton și Anastasia nu au planuri de a pleca în luna de miere prea curând. Într-o zi, vor să meargă undeva, un loc cu plajă și palmieri. Înainte ca acest lucru să se întâmple, există un război de câștigat și urmează zile brutale.

Dar ieri a existat speranță, frumusețe și dragoste în urâțenie".

Război în Ucraina, ziua 42. Autoritățile ucrainene investighează 5.000 de crime de război 

Armata lui Vladimir Putin s-a retras din regiunea Kiev şi din nordul Ucrainei, dar oficialii NATO sunt de părere că trupele militare rusești se repoziţionează pentru o ofensivă totală în Donbass. Au avut loc explozii  în regiunea Lvov, în oraşul Radekhiv din vestul Ucrainei. Vassily Nebenzia, consilierul de securitate al Rusiei la ONU, a informat că 600.000 de civili au fost evacuaţi în Rusia, dar aceştia au venit de bunăvoie, nu "sub constrângere sau răpiţi" aşa cum acuză Occidentul.

Citeste si: 279 de spitale din Ucraina au fost avariate, iar 19 au fost complet distruse

Un număr de aproximativ 5.000 de crime de război comise de soldații rusți sunt în prezent investigate de autoritățile din Ucraina, a precizat procurorul general ucrainean Irina Venediktova, notează  The Guardian.

"Chiar şi într-o situaţie atât de crudă, crimele de război sunt pe primul loc pe spectru, urmate de crimele împotriva umanităţii şi genocidul”, a afirmat Venediktova, citată de  Kyiv Independent.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citeste si: Avertismentul șefului NATO: Rusia va începe o ofensivă majoră în estul și sudul Ucrainei

"Procurorii conduc o anchetă pentru un fapt înfiorător de torturare, ucidere şi tentativă de ardere a cadavrelor a 6 civili în Bucha. Dosarul penal este pornit în temeiul articolului 438 din Codul penal (Încălcări ale legilor şi obiceiurilor războiului)”, a declarat aceasta marţi pe pagina sa de Twitter.

"Sub îndrumarea procurorilor, se desfăşoară o anchetă preliminară pentru încălcări ale legilor şi obiceiurilor războiului şi încălcări ale dreptului internaţional umanitar. Ocupanţii au încercat să ardă cadavrele a şase civili torturaţi şi ucişi în Bucha", a adăugat procurorul general.

Citeste si: Două fiice ale lui Vladimir Putin, propuse spre a fi incluse pe lista sancțiunilor economice


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si