Un medicament pentru copii va dispărea de pe piață până pe 18 decembrie. Din cauza consumului mai mare decât cel estimat, Panadol Baby 24/ mg/ml a anunțat o discontinuitate temporară în furnizarea acestuia.

Citește și: Lipsa medicamentelor aglomerează spitalele

Alte medicamente administrate la copii sunt comercializate în locul produsului.

Având aceeași substanță activă și formă farmaceutică, se regăsesc în piață următoarele produse:

LAROFEN PENTRU COPII 100 mg/5 ml

ALGIN BABY 100 mg/5 ml

BRUFEN 20 mg/ml

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citește și: Antibioticele pentru copii sunt tot mai greu de găsit în România

MIG PEDIATRIC 20 mg/ml

PADUDEN CU AROMA DE CAISE 20 mg/ml

ANMDMR urmărește continuu evoluția stocurilor și distribuția acestora în teritoriu.

Citește și: Ministerul Sănătății introduce noi măsuri pentru asigurarea tratamentului persoanelor cu tulburări din spectrul autist

Ministerul Sănătății introduce noi măsuri pentru asigurarea tratamentului persoanelor cu tulburări din spectrul autist

Persoanele cu tulburări din spectrul autist vor beneficia de noi măsuri pentru asigurarea tratamentelor. Anunțul a fost făcut de Ministerul Sănătății. Ministerul Sănătății   a anunțat că a fost adoptat actul normativ care prevede măsuri pentru asigurarea tratamentului persoanelor ce suferă de tulburări din spectrul autist. Astfel, a fost creat cadrul legal pentru asigurarea accesului pacienților la serviciile conexe actului medical. 

Citește și: Medicamentele pentru răceală costă dublu

„La propunerea Ministerului Sănătăţii, Guvernul României a aprobat astăzi, 9 noiembrie 2022, proiectul de Ordonanţă de urgenţă pentru modificarea şi completarea Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii şi a Legii nr. 151/2010 privind serviciile specializate integrate de sănătate,  educaţie    şi sociale adresate persoanelor cu tulburări din spectrul autist şi cu tulburări de sănătate mintală asociate, precum şi pentru stabilirea unor măsuri în domeniul sănătăţii”, a anunțat Ministerul Sănătății.

Citește și:  Planul Național de Combatere a Cancerului a fost aprobat de Parlament și devine lege. Andrei Baciu: „ În 2020 au fost raportate 98.886 de noi cazuri de cancer şi peste 54.000 de decese”

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si