Cei de la NETOPIA mobilPay indica faptul ca suma medie achitata de un roman pentru obiectele achizitionate in rate este de 750 de lei. Aceeasi sursa noteaza ca majoritatea platilor digitale cu cardul sunt realizate in perioadele de Black Friday si majoritatea romanilor aleg achizitia in 12 rate.

Conform datelor NETOPIA mobilPlay, desi in noiembrie se fac cele mai multe tranzactii, atunci se incaseaza cel mai putin, majoritatea romanilor optand pentru platile in rate.

Cu cat aceste plati se duc pe o perioada mai lunga, cu atat dobanda creste, iar suma de rambursare ajunge uneori sa fie dubla fata de valoarea produsului.

Cele mai multe tranzactii de acest tip se inregistreaza in Bucuresti, peste 50%, iar apoi urmeaza orase precum Cluj, Timisoara, Constanta sau Brasov, toate cu o pondere de 5%.

Achizitiile facute online si cu ajutorul cardului bancare au ca scop achizitionarea de produse high tech, electrocasnice, mobilier, bijuterii, fashion sau produse cosmetice.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Șoferii care încalcă regulile din Codul Rutier vor fi amendați pe baza imaginilor filmate din elicopter. Ce văd polițiștii pe camere- antena3.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si